• DOLAR 32.569
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2434.873
  • ...
SON DAKİKA
İmam Hatip öğrencilerinden `Kutlu Doğum` programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çınar İmam Hatip Lisesinde okul öğrencileri tarafından ‘Kutlu Doğum’ programı düzenlendi. Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinliğe öğrenciler, yoğun ilgi gösterdi.  

Hakkı Tarım’ın Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan program, cahiliye döneminde kız çocuklarının diri diri gömülmesini anlatan kısa bir sinevizyon gösterimi ile devam etti. Ardından Süleyman Güler ve Mehmet Kömür’ün Mevlidi Şerifi okuduğu programda, okul öğretmenlerinden Süleyman Sun, ilahiler seslendirdi. 

Okul öğrencilerinden Bünyamin Aydın’ın okuduğu şiirden sonra söz alan, Çınar İmam Hatip Lisesi Müdürü Nasih Güler, Hz. Muhammed’in hayatından kesitler sundu. Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hz. Muhammed’e peygamberlik gelmeden önce dünyanın dört bir tarafında zulüm ve zalim hakim, insanlar putlara tapıyor, insanın ağzına almasına haya ettiği cahili adetler hakim olmuştu. Dünya böyle karanlık bir dönemde, kendilerini kurtaracak birini bekliyordu. O kurtarıcı da miladi 571 yılında dünyaya gelen Hz. Muhammed (Sav) idi“ dedi. 

Konuşmaların ardından okul öğrencilerinden Aziz Yüksel, Peygamber efendimize yazılmış bir şiiri paylaştı. Okunan şiirlerin ardından sahneye gelen ilahi sanatçısı Bilal, kutlu doğum programına renk kattı. 

Program, yapılan dua ile sona erdi. (Vedat Aydın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir