• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
 Gazze’ye Malzeme Taşıyan 2000 Arac Sınırda Bekletiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze’de faaliyet gösteren Kuşatmaya Karşı Halk Direniş Komitesi Başkanı milletvekili Cemal El-Hudari, Siyonist işgal yönetiminin Kerem Ebu Salim sınır kapısını yedi gündür kapalı tutması sebebiyle Gazze’ye malzeme taşıyan 2000 aracın değişik limanlarda beklemek zorunda kaldığını söyledi.

Cemal El-Hudari sınır kapısının kapatılması ve binlerce aracın sınırda bekletilmesi konusunda bir basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezine de ulaşan açıklamada El-Hudari, sınır kapısının kapalı olması nedeniyle beklemek durumunda kalan araçlarda gıda maddeleri, Gazze’deki uluslararası kurumlarla yerel bazı kurumlar için gereken malzemeler, ticari ve sanayi sektörleri için malzemeler ile sağlık sektöründe ihtiyaç duyulan ilaç ve medikal ürünlerin bulunduğunu ifade etti.

El-Hudari yaptığı açıklamanın devamında, işgal yönetiminin kapıyı iki günlüğüne sınırlı bir şekilde açıp yakıt ve bazı gıda maddelerinin geçmesine izin vermesinin kapıdaki insani durumun son bulduğu anlamına gelmediğine dikkat çekerek, işgalcinin kapıyı bir baskı aracı olarak kullandığını hatırlattı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir