• DOLAR 32.569
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2435.785
  • ...
Yemekli Kitaplı Güllü Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Midyat’ta düzenlenen kutlu doğum etkinliğinde 2 bin kişiye yemek ikram edildi. 

Midyat Yolbaşı Mahallesi’nde imam ve aktivistlerin organizesiyle yemekli mevlid düzenlendi. Mevlitte güller dağıtılıp Hazreti Peygamberi anlatan kitaplar hediye edildi. 

Mevlid programı Cuma namazından sonra yemek verilmesi ile başladı. Yemekten sonra programı düzenleyen aktivist ve imamlar; gelenlere gül suyu ikram ettiler, gül ve Hazreti Peygamberi anlatan kitaplar hediye ettiler. 

Programın organizatörlerinden İbrahim Çetin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Programımız Yolbaşı gençleri ve imamları tarafından organize edilmiş, halkın katılımıyla peygamberimizin kutlu doğumuyla ilgili bir etkinliktir. Burada hayırseverlerden para toplanarak yaklaşık 2000 kişiye yemek verildi. Ayrıca müftülüğümüzün de bize verdiği destekle bine yakın kitap ve gül dağıtıldı. Peygamberimizi temsil eden güller dağıtıldı. Bunun yanında gül suyu ikram ediyoruz konuklarımıza. Bu şekilde Yolbaşı’ında bu bir ilk olsun. Adım attık inşallah devamı gelir bundan sonra Yolbaşı halkı daha büyük organizasyonlar yapacaktır. Ve memleketimiz için, toplum için inşallah güzel bir adım olmuş olur. Halkımız da bayağı ilgi gösterdi bize, gerek katılımıyla gerek maddi anlamda olsun sağ olsunlar. Beklediğimizden çok büyük olumlu tepkiler aldık.”

Yolbaşı Mahallesi’nde imamlık yapan ve programın organizatörleri arasında yer alan Ali Sağlam  “Peygamber efendimizin mevlidi şerifi için Yolbaşı Mahallesi’nde bulunan imam arkadaşlarla beraber ve hayır sever Yolbaşı halkının desteği ile bu organizasyonu yapmış bulunmaktayız. Yaptığımız bu organizasyonun beldemizde ilk organizasyon olması münasebetiyle bazı eksikliklerimiz olmuş olabilir, halkımızın bu eksiklikleri hoş görü ile karşılamasını temenni ediyoruz. İnşallah bundan sonraki programlarımızda daha erken organizasyona başlayıp daha güzel organizasyonlar sunmayı temenni ediyoruz. Yolbaşı hayırsever halkından ve esnaftan olumlu tepkiler almış bulunmaktayız. Daha güzel organizasyonlarda buluşmak dileği ile.’’ İfadelerini kullandı. (Adnan Oğuz İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir