• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
3. Tıp Öğrenci Kongresi Dicle Üniversitesinde başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Dicle Üniversitesi 3. Tıp Öğrenci Kongresi Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden çok sayıda öğrencinin katılımı ile başladı. Dicle Üniversitesi “3. Tıp Öğrenci Kongresi” Stajyer Dr. Recai Muhammed Akyürek’in giriş  konuşmasıyla başladı.

Klinik Mikrobiyoloji Enfeksiyon A.B.D. öğretim üyesi ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Salih Hoşoğlu’nun yaptığı konuşmada bu tür öğrenciler için oldukça faydalı etkinlikler olduğunu belirterek, bu kongrenin, yeni açılımlara vesile olması dileğiyle katkı sunanlara teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Gürkan, bu etkinliğe ön ayak olan öğrencilere çabalarından dolayı teşekkür etti. Son yıllarda yapılmaya başlanan bu tür kongrelerin önemine dikkat çeken Dekan Gürkan, Diyarbakır sevgisine, tarihine, kültürüne değindi. Dicle Üniversitesi ve hastaneleri hakkında kısa bilgiler de veren Gürkan, üniversitenin ve hastanelerin bölgedeki önemine vurgu yaptı. 

Program, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları AD. öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Maşuk Taylan’ın “Tüberküloz” konulu sunumu ile devam etti. 

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden katılımın sağlandığı kongre iki gün sürecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir