• DOLAR 32.522
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2500.019
  • ...
Organlarıyla 4 kişiye umut oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN – Silifke ilçesinde beyin kanaması geçirdikten sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Mustafa Araycı’nın (55) organları, 4 hastaya nakledilecek. 

Silifke’de marketçilik yaptığı esnada beyin kanaması geçiren Mustafa Araycı, Silifke Devlet Hastanesine kaldırıldı. Araycı, bir gün sonra ise Tarsus Medikal Park Hastanesine sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Araycı, hayatını kaybetti. 

Araycı’nın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi, organlarını bağışlamaya karar vererek durumu Medical Park Hastanesinin yetkililerine bildirdi. Organ Nakli Koordinasyon Merkeziyle yapılan görüşme neticesinde harekete geçilerek Tarsus’a İstanbul ve Adana’dan uzman ekipler gelerek nakil işlemlerine başladılar. 

Yapılan hazırlık ve ameliyatların ardından Organ Nakil ekipleri, ameliyatla aldıkları organları, organ bekleyen hastalara nakletmek üzere yola koyuldular. Mustafa Araycı’dan alınan kalp Ankara’ya, karaciğer ile sağ böbrek Adana’ya, sol böbrek ise Gaziantep’e sevk edildi. 

Evli ve 2 çocuk babası olan Ağabeyinin sağlığında çok iyiliksever biri olduğunu belirten Murat Araycı, “Ağabeyimizin beyin ölümünün gerçekleşmesinden hayli üzüldük. Sağlığında yardımı çok severdi. Yaşadığı sürece hep yardımsever bir kişiliği vardı. Biz de ailesi olarak; organ bekleyenlere hayat versin diye ağabeyimizin organlarını bağışladık.” dedi.  

(A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir