• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
Batı Şeria`da İşgalci Siyonistler Şiddet Uyguluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Ramallah’ta israil`in ayrım duvarı ve yasadışı yerleşim birimi inşasını protesto eden Filistinlileri görüntülemeye çalışan AA kameramanı Muaz Hamid, bacağına isabet eden plastik mermiyle yaralandı.

 

israil askerlerinin Nebi Salih beldesinde "yasadışı yerleşim birimleri ve ayrım duvarını" protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşe müdahalesinde çok sayıda kişi göz yaşartıcı gazdan etkilenirken, AA kameramanı Hamid plastik mermiyle bacağından vuruldu.

Kasten hedef alındığını ve ayağına birçok mermi isabet ettiğini belirten Hamid, saldırının ardından Ramallah Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı.

Öte yandan, Batı Şeria`daki Halk Direniş Komitesi`nden yapılan yazılı açıklamada, Belin ve Nelin bölgelerinde düzenlenen yürüyüşe İsrail askerlerinin göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahalesinde aralarında yabancı aktivistlerin de bulunduğu çok sayıda kişinin gazdan etkilendiği ifade edildi. Gazdan etkilenenlere ilk müdahalenin olay yerinde yapıldığı kaydedildi.

Filistinliler her hafta ayrım duvarı ve israil`in yasadışı yerleşim birimi inşasına tepki göstermek için gösteri düzenliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir