• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çamlıyayla`da Kutlu Doğum sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Peygamber Sevdalıları Platformu, Çamlıyayla ilçesi Belediye Düğün Salonunda Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. 

Etkinlik saat 20.30’da Çamlıyayla Kale İçi Camii İmamının Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından program Grup İhya’nın okuduğu Mevlid-i Şerif ve ilahilerle devam etti. 

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı  Yazar Salih Demir, bu yıl düzenlenen Kutlu Doğum programlarının ana temasının “ Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (sav)” olduğunu söyledi. 

Demir, “Hz. Ayşe’nin tabiri ile Hz. Muhammed yürüyen bir Kur’an idi. Yine Hz. Ayşe’nin tabiri ile Allah’ın Resulünün ahlakı Kur’an ahlakı idi. İnsanlık O’nun şahsın da Kur’an’a yürüdüğü müddetçe hep kazandı. Ama Kur’an ve Sünnet’en uzak bir hayat sürdürüldüğü zaman hep kaybedildi. Kısacası bizler toplum olarak, müminler olarak, Kur’an’a yürüdüğümüz gün ümmet olarak huzur ve saadete kavuşacağız.” İfadelerini kullandı.

Konuşmasında Peygamber Efendimizin Veda Hutbesine değinen Demir sözlerini şöyle sürdürdü, “Peygamber Efendimiz bizim için numene-i imtisaldir. O en güzel baba, O en güzel örnektir bizlere. Peygamber Efendimiz ömrünün son deminde veda hutbesinde sahabelerine “Size iki emanet bırakıyorum. Kim onlara sarılırsa yücelir. Birincisi Kur’an’dır, ikincisi ise sünnetimdir. Kim bu iki emanete sarılmaz ise vallahi Allah sizin ve İslam’ın düşmanları sizi başınıza musallat kılar.” diye belirtti. 

Yapılan konuşmanın ardından  Grup İhya sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerin ardından Araştırmacı Salih Demir yaptığı dua ile program son buldu.

Programın sonunda vatandaşlara Gül Suyu ve Kur’an-ı Kerim hediye edildi. (A.Hakim Kurt /Osman Öksüz- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir