• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
`Obezitenin en büyük sebebi hareketsizlik`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Halk Sağlık Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’deki hareketsizliğe dikkat çekmek amacı ile Mersin’de bulunan belediye başkanları, çalışanları ve aileleri ile yürüyüş gerçekleştirileceği belirtildi. 

Açıklamada Mersin Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Aytekin Kemik,  Dünya Sağlık Örgütü’nün obeziteyi, vücutta anormal derecede yağ birikintisi olarak tanımlandığını belirterek bunun da en büyük nedenin hareketsizlik olduğunu altını çizdi. 

Dr. Kemik şöyle devam etti: "Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ‘Sağlıklı Beslenelim, Kalbimizi Koruyalım’ araştırma raporunda yer alan sonuçlara göre; halkımızın yüzde 96,5`inin düzenli olarak fiziksel aktivite yapmadığı belirtilmiştir.” diye belirtti.

Güvenli, basit ve ücretsiz bir egzersiz olan yürüyüşün vücut için fizyolojik ve psikolojik yönden birçok faydasının olduğunu aktaran Dr. Kemik, yürüyüşün vücuda olan faydaları hakkında ise şunları söyledi: “Yürüyüş ve spor aktiviteleri yapıldığında vücutta endorfin (mutluluk hormonu) salgılanır, depresyon ve kaygı bozukluğu riskini azaltır. Düzenli bir yürüyüş kalp ritmini düzenler,  kan basıncı azaltır. Yürüyüş kalbi, akciğer ve dolaşımı güçlendiren aerobik bir egzersizdir. Yürüyüş ayrıca metabolizmayı hızlandırır ve kalorileri yakar. Yürüyüş dayanıklılığı arttırır. Yüksek kan kolesterol ve trigliserit düzeylerini etkileyerek damar hastalıkları riskini azaltır. Vücudun su, tuz, mineral kullanımını dengeler. Kasların tonusunu sağlayıp kasları güçlendirir, kas gerginliğini azaltır. Kemikleri sağlamlaştırır, osteoporozu önler, eklemlerin esnekliğini korur. Sindirime ve atıkların atılmasına yardımcı olur.” 

Ayrıca yazılı açıklamada düzensiz fiziksel hareketliliğe dikkat çekmek amacıyla Mersin’deki belediye başkanları, çalışanları ve aileleri ile birlikte 27 Nisan Pazar günü Toroslar Toplum Sağlığı Merkezi koordinasyonuyla saat 10.00`da Mersin İdman Yurdu Meydanında yürüyüş yapılacağı belirtildi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir