• DOLAR 32.545
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2426.213
  • ...
`O`nu (SAV) görmeden iman ettik`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle duygularını dile getiren Şeyh Yusuf Gazaibaba Camii İmamı Nihat Tay, Hz. Muhammed’i görmeden tabi olmanın önemine değindi. “Bin 400 yıldır Hz. Muhammed’in ümmetiyiz” diyen İmam Tay, “Gönlümüzdeki o hasreti giderme adına, O’na olan sevgiyi gösterme adına, Nisan ayı geldiğinde Allah Resulü (S.A.V)’i daha çok anmaya çalışıyoruz” dedi. 

“Yıllardır onun hasretiyle yaşıyoruz”

Şeyh Yusuf Gazaibaba Camii İmamı Nihat Tay, Hz. Muhammed (S.A.V)’i daha çok gündemlerine aldıklarını belirterek, “Bizler bin 400 asır yıldır Allah Resulü (S.A.V)’i görmeden ona iman ediyoruz. O’nu görmeden yıllardır o hasretle yaşıyoruz. Gönlümüzdeki o hasreti giderme adına O’na olan sevgimizi gösterme adına Nisan ayı geldiğinde Allah Resulü (S.A.V)’i daha çok anmaya çalışıyoruz. Halkımıza, toplumumuza bu noktada daha çok nasihatler vermeye çalışıyoruz. Onu daha çok gündemimize alıyoruz.” dedi. 

Allah’u Teâlâ’nın insanların kalplerine bir aydınlık olarak Hz. Muhammed (S.A.V)’i gönderdiğini ifade eden Tay, “Malumunuz Nisan ayındayız. Nisan ayında Allah Resulü (S.A.V) dünyaya teşrif etti. Onun teşrifiyle yeryüzü karanlıktan, aydınlığa doğru bir gidişe girdi. İnsanların kalplerine bir aydınlık olarak Allah’u Teâlâ O’nu yeryüzüne bir peygamber olarak gönderdi. Ümmeti olarak ona sahip çıkmaya ve Mevlit Kandilleri vesilesi ile topluma Allah Resulü’nü anlatabilme adına güzel şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Muhatap olduğumuz toplum ve arkadaşlarımızı bu sevgiye yönlendirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu. 

“Hz. Muhammed yürüyen bir Kur’an idi”

 Kur’an-ı Kerim’i sürekli okuyup ve onu anlamanın gerektiğini belirten Tay, “Peygamber efendimiz (S.A.V) dediğimizde hakikatten ilk önce aklımıza salâvat geliyor. Hemen ona salâvat getiriyoruz. Peygamber efendimiz deyince akla Kur’an geliyor. Peygamber efendimiz (S.A.V) deyince akla yürüyen Kur’an geliyor. Hakikatten biz Allah Resulü (S.A.V)’ın hayatını okuduğumuzda Kur’an’ın tümünü onun hayatında bulabiliyoruz. Dolayısıyla biz Kur’an-ı hayatımıza tatbik etmek istiyorsak eğer Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in hayatını çok iyi bilmek zorundayız. Tabi bu noktada hayatını okumak yetmiyor. Onu yaşamak lazım, bizler Resulü Ekrem’in hayatını yaşayıp okuduğumuz zaman aslında Kur’an-ı da okumuş ve yaşamış oluyoruz. Kur’an- Kerim’i sürekli okumalıyız ve yaşamalıyız. Hz. Ayşe’nin tabiri ile Allah Resulü (S.A.V) yürüyen bir Kur’an idi. Kur’an-ı yaşamak içinde peygamber efendimiz (A.S)’in hayatını çok iyi bilmek, öğrenmek, yaşamak ve yaşatmak lazım” ifadelerini kullandı. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir