• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
Yeni Hükümetin Siyasi Programı Olmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze`deki Filistin hükümetinin Başbakanı İsmail Heniye`nin siyasi danışmanı Yusuf Rizka, milli mutabakat kapsamında Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından kurulacak hükümetin siyasi programı olmayacağını söyledi.

Rizka, yaptığı basın açıklamasında, Kahire`de imzalanan milli mutabakat anlaşmasında, Fetih ile Hamas hareketleri ve diğer gruplar arasında "siyasi program konusunda büyük ihtilaf" nedeniyle kasıtlı olarak siyasi programın atlandığını ifade etti. Rizka, şöyle dedi:

"Kahire`de Filistinli gruplar arasında siyasi program olmadan hükümet kurulması konusunda anlaşıldı. Siyasi programın konuşulması Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) geçici çerçeve yönetimine bırakıldı. Çünkü FKÖ Filistinli tarafların tümünü kapsıyor. Yeni kurulacak hükümet ise teknokratlardan oluşacağı için tüm tarafları kapsamayacak."

Rizka, Abbas tarafından kurulacak hükümetin görevinin sadece Başkanlık seçimi, genel seçim ve Ulusal Meclis seçimi için hazırlık yapmak ve idari işler olduğunu söyledi.

FKÖ`nün geçici çerçeve yönetimi, FKÖ yönetim kurulu, İslami Cihad ve Hamas hareketlerinin temsilcilerinin de aralarında bulunduğu Filistinli tarafları kapsıyor ve FKÖ`nün yeniden yapılandırılması için ilk adım olarak kabul ediliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir