• DOLAR 32.367
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Öğretmenlerden fazla mesai eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Karayılan, yönetim kurulu üyeleri ile sendika üyelerinin katılımıyla Milli Eğitim Bakanlığına dilekçe gönderme eylemi yapıldı.

 

Kayalı Park PTT önünde gerçekleşen eylemde Şube Başkanı Hasan Karayılan yaptığı açıklamada, öğretmenlere de diğer çalışanlar gibi fazla mesaiye ek ücret ödenmesini istedi.

 

“İLO Sözleşmesinin 1. Maddesinde, çalışanların haftalık ve günlük çalışma sürelerinin tahdidi olarak belirtilmesi yoluyla, haftalık normal mesai süresinin aşan çalışmalar “fazla mesai" kavramı adı altında uluslar arası hukuka ve iç hukukumuza yerleşmiş ve bu fazla mesailerin ancak belli bir ücret mukabilinde yapılacağı kabul edilmiştir. Ülkemizde bu sözleşmelere taraf konumundadır." diyen Karayılan, bu sözleşmeye istinaden meslek gruplarının hemen hepsinin nöbet görevinin karşılığı olarak, ek ücret – fazla mesai ücreti aldığını ancak öğretmenlerin bu durumdan müstesna olduğunu söyledi.

 

Öğretmenlerin tuttukları nöbet için ek ders ücreti alamadığını bunun ise vicdani olarak kabul edilemeyeceği gibi hukuken de kabul edilebilir olmadığını ifade eden Karayılan, nöbet tutma sorumluluğunun öğretmenin asli görevi olmadığını belirterek, "Öğretmenlerin asil görevi eğitim ve öğretimdir. Nöbeti seferi nitelik taşıyan bir görevdir. Öğretmenlerin, bufer’i nitelikteki görev için ücret alması en doğal hakkıdır.” ifadelerini kullandı.

 

Haftalık normal çalışma süresini aşan mesailere karşılık, fazla mesai ücreti ödenmesinin hakkaniyet anlayışının gereği olduğunu belirten Karyılan, "Öğretmenlerin tutmuş olduğu nöbetler için, 6 saat ücret verilmesi gerektiğini talep ediyor, bakanlığımızın bu açıklamaları dikkate alarak talebimizin yerine getirilmesini bekliyoruz.” dedi.

 

Açıklamanın ardından öğretmenler, yazdıkları dilekçeleri PTT aracıyla Milli Eğitim Bakanlığına gönderdiler.  (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir