• DOLAR 32.539
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2493.206
  • ...
SON DAKİKA
Erkonağı Köyü`nde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Türkiye ve Avrupa genelinde düzenlemiş olduğu geniş katılımlı kutlu doğum etkinlikleri ile tanınan Peygamber Sevdalılar Platformu tarafından Siverek`e bağlı Erkonağı (Taboxe) Köyünde bu yıl ikinci kez kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Çevre köylerden de geniş katılımın olduğu program, Mehmet Sımak tarafından okunan Kur`anı Kerim ile başladı.

Ardından Çermik İlahi Grubu tarafından Kürtçe Mevlidi Şerif okundu.

Programda Çermik İlahi Grubu ve ilahi sanatçısı Özcan Güner tarafından ilahiler seslendirildi. Okunan ilahilere misafirlerin eşlik ettiği gözlendi.

Açılış konuşmasını yapan köy sakinlerinden Hamdi Hilaloğlu, “Bugün rahmetün lilalemin olarak gönderilen habibullahın kutlu doğum yıl dönümünü yad etmek, iki cihan güneşini bir kez daha anmak, anlamak, hayatını idrak edip yaşamak için burada toplanmış bulunmaktayız. Cenab-ı Allah bu sevgimizi daim eylesin .”dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Recep Yüksel Hoca, Peygamber Efendimizin örnek hayatından kesitler sunduğu konuşmasında, “ Kim evine huzur gelmesini istiyorsa Peygamberin (sav) davasına sarılsın, Kur’an’a sarılsın. Kim evine bereket gelmesini istiyorsa Peygamber (sav) davasına sarılsın. Kim dünya ve ahiret kurtuluşunu istiyorsa Peygamber (sav) davasına sarılsın. Hz. Ebubekir’i  Ebubekir-i Sıddîk yapan, bu davadır, Peygamber aşkıdır, Peygamber sevgisidir, dine olan sadakatidir.” dedi.

Program okunan ilahilerin ardından Diyanet-Sen Siverek Başkanı Eyüp Etüş tarafından okunan dua ile sona erdi.   (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir