• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Artık her mahallede Muhammed-i coşku yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- İçinde bulunduğumuz Kutlu Doğum ayı münasebetiyle artık mahallelerdeki Kur’an Kursu ve taziye evlerinde de ‘Kutlu Doğum’ etkinlikleri düzenlenmeye başlandı.

 

Bitlis merkez Yükseliş mahallesinde bulunan Şeyh Hasan taziye evinde bayanlara yönelik ‘Kutlu Doğum’ etkinliği düzenlendi.

 

Şeyh Hasan Cami Taziye Evi Koruma Derneği tarafında yapılan etkinliğe, bayanlar yoğun katılım gösterdi. Saat 14.30 da okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan  etkinlik, Hz. Peygamberi anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti.

 

Programda okunan Türkçe mevlidin ardından, Kur’an Kursu kız ilahi gurubu tarafından ilahiler seslendirildi. Tiyatro gösteriminin ardında minik kızlar tarafından ezberlenen hadisler, katılımcılarla paylaşıldı.

 

Şeyh Hasan Cami Kur’an Kursu öğreticisi Aysel Gözeten,‘Din ve Samimiyet’ konulu bir konuşma yaptı. Gözeten konuşmasında, Hz. Peygamberin hayatından kesitler sunarak, Hz. Muhammed’in Rabbine karşı, doğaya karşı, tabiata karşı ve her şeye karşı samimi olduğunu ifade etti.

 

Gözeten açıklamasına devamla, “Bizler bütün Peygamberlere iman etmişiz. İman ettiğimiz tüm Peygamberlerin sonuncusu olan Hz. Muhammed’in, dünyayı şereflendirdiği bu kutlu doğumunda, ona olan vefa borcumuzu ödemek için, kendi aile hayatımızı, onun aile hayatına göre dizayn etmeliyiz. Nasıl ki Peygamberimiz, ailesine, çocuklarına ve toplumuna karşı samimi davrandıysa, bizlerde onu örnek alarak bu samimiyeti göstermeliyiz. Eğer bizler sahabeler gibi malımızla, canımızla ve evladımızla ona ve davasına karşı samimi davranırsak işte o zaman ona karşı vefa borcumuzu yerine getirmiş oluruz” şeklinde konuştu.

 

Katılımcılara gül dağıtılarak, Peygamberi anlatan el kitapçıkları, zikirmatik ve  Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

 

Programın sonunda Sakal-ı Şerif ziyaretçilere açılıp, aşura ikramı yapıldı. Program yapılan duayla sona erdi.

 

Akşam saat 19.30 da aynı yerde erkekler içinde ‘Kutlu Doğum’ etkinliği yapılacağı belirtildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir