• DOLAR 32.32
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2296.718
  • ...
Şanlıurfa'da Tarım Fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa fuarlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde açılan İnşaat Fuarının ardından şimdi de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı. Gıda, tarım ve hayvan ürünlerinin sergilendiği fuara çok sayıda insan katıldı.

 

Eski 11 Nisan Stadyum alanında kurulan fuarda çeşitli ürünler sergilendi. Ürünler arasında güneş pili ile çalışan sulama makinesi ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

 

Fuarın açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile STK temsilcileri katıldı.

 

Fuarda bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu tarımda büyük bir değişim ve dönüşüm sağladıklarını belirterek, "Türkiye'yi tarımda dünyada 11’ncilikten 7’nciliğe getirdik. Avrupa’da İtalya’yı, İspanya’yı, Fransa’yı solladık. Avrupa’da tarımda birinci konuma geldik. Tarımda gayri milli hasılamızı 23 milyar dolardan 63 milyar dolara çıkardık. Tarımda ihracatımızı 4 milyardan 18 milyar dolara çıkardık. Dolayısıyla bu başarıyı el birliğiyle buraya getirdik.” ifadelerini kullandı.

 

Fuar alanlarının ürünlerin birbiriyle kıyas edildiği ufuklar yeni pencerelerin açıldığı yerler olduğunun altını çizen vali Küçük son 20 gün içerisinde Urfa'da ikinci bir fuarın yapılmasını önemli bulduğunu söyleyerek tüm bunların Urfalı insanın yeni şeyler yapmaya çalıştığını gösterdiğini söyledi.

 

Fuarın 27 Nisana kadar devam edeceği belirtildi.  (Sedat Kuşulay-A.Hakim Bulut / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir