• DOLAR 32.51
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2434.749
  • ...
Beşirili Öğrencilerden `Kutlu Doğum` Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Beşiri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ‘Kutlu Doğum’ programı düzenledi. Saat 13.30 da başlayan programa Beşiri İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Banlı, İlçe Müftüsü M. Şirin Ayral, Kamu Kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Beşiri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Bahar Can ve Zehra İbin`in sunuculuğunu yaptığı program Kübra Bağatır`ın Kuran`ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda bir konuşma yapan İlçe Müftüsü M. Şirin Ayral, "Evvela bu programı düzenleyen öğrenci kardeşlerimizden Allah razı olsun. Hz Muhammed`in doğumundan önceki hayata bakmamız lazım. Peygamber (sav) nübüvvet görevine getirilmeden önceki dönem, güçlünün zayıfı ezdiği kızların diri diri gömüldüğü kanların oluk oluk aktığı bir dönemdi. Nübüvvetten sonra haklının hakkını haksızdan alan haklının hakkını haklıya veren bir dönem geldi. İslam’ı kısaca tarif etmeye kalkışırsak İslam hak sahibinin hakkını tahsis eden bir sistemdir. İslam’dan sonra asrısaadet dediğimiz yani huzur dönemi gelmiştir, bu da Resullullah (sav) sayesinde olmuştur." dedi.

Beşiri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Azize Akın mevlidi şerifi okudu. Merve Özdemir`in okuduğu ‘Gelseydin’ şiiri duygulu anlar yaşattı. Beşiri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan ilahi korosunun seslendirdiği ilahilerin ardından öğrencilerden Hilal Altay ve Zeynep Ekmen veda hutbesini okudu.

Program İmam Hatip Orta kısmı öğrencilerinden Hilal Erdem`in  ‘Sevdalıyız Muhammed`e’ adlı ilahiyle son buldu.

(Kenan Önder - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir