• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
Diyarbakır Valiliğinden 1 Mayıs açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, bazı ulusal ve yerel haber ajanslarının ve görsel kanalların, 1 Mayıs ile ilgili Diyarbakır İstasyon meydanının Memur-Sen’e özellikle verildiği yönündeki haberlere işaret edilerek, "Herhangi bir sendikaya öncelik tanınması ya da bir sendika lehine işlem tesis edilmesi mümkün değildir. İş ve işlemlerimizin tamamı mevzuat çerçevesinde hukuka uygun bir şekilde yapılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

 

Verilen kararın gerekçesi olarak belirtilen nedenlerden, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 10. Maddesinin c bendinin son fıkrasında geçen; “Aynı yerde, aynı gün toplantı yapmak üzere ayrı ayrı düzenleme kurullarınca bildirim verilmişse ilk verilen bildirim geçerlidir. Diğerlerine durum hemen yazılı olarak bildirilir.” hükmünü gerekçe gösteren Valilik, “1 Mayıs Emekçi Bayramı”  adı altında istasyon meydanında etkinlik düzenleme talebinin ilk olarak 08.04.2014 tarihinde Memur-Sen tarafından geldiğini KESK yöneticilerinin başvurularının ise 17.04.2014 tarihi olduğunu belirtti.

 

Bildiride, "İddia edildiği gibi herhangi bir sendikaya öncelik tanınması ya da bir sendika lehine işlem tesis edilmesi mümkün değildir. İş ve işlemlerimizin tamamı mevzuat çerçevesinde hukuka uygun bir şekilde yapılmıştır." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir