• DOLAR 32.312
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2278.631
  • ...
Erdemli köyünde `Kutlu Doğum` coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformunun Erdemli köyünde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliği köylülerin katılımıyla gerçekleşti. Köy meydanında düzenlenen etkinlik saat 13.30`da Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinlik, Mevlidi Şerif`in okunmasıyla devam etti. Ardından Özlem Ajans sanatçıları ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Kutlu doğum etkinliğinde bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sahap Korkutata ile Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Mehmet Tamaç birer konuşma yaptı.

Tamaç etkinlikte şöyle konuştu: ‘’Bu sevda öyle yüce bir sevdadır ki uğruna evlatlar babalar en sevilenler kurban edilmelidir ki o sevdanın hakkı ödenebilinsin. O sevdanın gerçek sevgiliye olan sevdası ıspatlanabilinsin.’’

Asr-ı Saadette sahabenin Peygamber Efendimize olan bağlılığına değinen Tamaç sözlerini şöyle sürdürdü: “Hz. Sümeyra diyor ki evlatlarım Size yakışan Rabbinize itaat ederek onun rızasına ulaşmak için şahadet şerbetini içmektir. Lakin sorduğu şu soru da yine manidardır. Diyor ki; siz bana Allahın peygamberini gösterin.  Bu acılar küçüktür. Benim sevdam bunlardan daha büyüktür.  Hz. Sümeyra  Uhud  meydanında Hz. Resullulah’ı gördüğünde; Ey Allahın sevgilisi Eğer sen hayattaysan bize bütün musibetler bütün acılar küçük gelir.’’

Tamaç, ‘’Evet, işte Allah Resulü böyle sevilmelidir. Sahabe ey Allahın Resulü Anne Babamız sana feda olsun derken bunu ispatlıyordu. Muhterem Müslümanlar; Allah Resulü ve Ashabı böyle bedeller ödeyerek bu davayı bize emanet bıraktılar. Bizler bu davaya sahip çıkmazsak yarın mahşer gününde Allahu tealanın huzuruna nasıl çıkabilirizki?’’ ifadelerini kullandı.

Programda bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Sahap Korkutata Zazaca bir konuşma yaparak, katılımcılara; Peygamber Efendimizin hayatından kesitler anlattı.

Program yapılan duayla sona erdi.

(Ali Fidancı-Ahmet Becerikli/İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir