• DOLAR 32.514
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2490.27
  • ...
`Kutlu Doğum`a afişli destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Pazar saat 13.00`da Orduevi yanı Belediye Otopark alanında düzenlenecek olan `Yürüyen Kur`an Hz. Muhammed(s.a.v.)` temalı Kutlu Doğum programı nedeni ile Ağrılılar işyerlerine, evleri ve çeşitli cadde, sokaklara afişler astılar.

Belediye İş Merkezi esnaflar astıkları 6 metrelik dev afişle halkı Pazar günkü programa davet ettiler. İş Merkezi esnafları adına açıklama yapan İrfan Gökhan, Hz. Resulullah (s.a.v.)`ın Kutlu Doğum programı nedeni ile Belediye İş Merkezi esnafları olarak böyle bir çalışma yaptık. Yaptığımız afiş ile Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Pazar günü düzenleyeceği Kutlu Doğum programına da Ağrılıları davet ediyoruz." dedi.

İşyerine astığı afiş ile Nisan ayının tümü ile Kutlu Doğum ayı olarak anılmasını hedeflediğini söyleyen Mehmet Tandır, "Bu kutlu ayda insanlara Hz. Resulullah`ın nurlu doğumunun idrakine varmaları ve bu doğumun sıradan bir şey olmadığını ifade etmek için işyerime bu afişi astım. " şeklinde konuştu.

Ağrılı esnaflardan Ebubekir Akbulut ise, "İstedim ki işyerimin önünden geçenler bir vesile ile bu afiş ile karşılaştıklarında Allah`ın Peygamberini hatırlayıp bir Salavat getirmeleridir. " ifadelerini kullandı.

Esnaf Şahin Aslan," İşyerine gelip alışveriş yapan müşterilerin Pazar günkü büyük Mevlit etkinliğinin yer, tarih ve saatini öğrenip o etkinliğe katılmaları amacı ile astım afişi. Kendim her yıl bu etkinliklere katılıyorum. Bütün Ağrılıların Peygamber Sevdalılarının düzenlediği kutlu Doğum programına katılmalarını tavsiye ediyorum. " dedi.

Evinin duvarına `Evindarê Pexamber Wîladeta Hz. Muhammed (s.a.v.) Pirozdîkîn` sloganı ile afiş asan Adem Akcan da, "Ben bir Peygamber sevdalısıyım. Evime astığım bu afişle, tüm mahallemle bu sevgimi paylaşmak istedim. Dileğim bu sevginin hepimizin hayatına şekil vermesidir. Pazar günü tüm ailemle Mustazaflar Cemiyetinin desteklediği Kutlu Doğum etkinliğine katılacağım."dedi.

Ağrılıların işyerlerine ve evlerine astıkları afişlerde ise şu sloganlar yer alıyor: "Önder Sensin Rehber Sensin Ya Muhammed Mustafa (s.a.v.)`, `Doğumun aydınlattı bizleri Ey Allah`ın Resulü`, `Doğumun kutlu olsun Ey Allah`ın Resulü` `Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (s.a.v.)`in Doğumu mübarek olsun` `Anam babam Sana feda olsun Ya Resulullah` `Wilade Ta Rehbere, Azadiyu Xelasiyê`, `Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (s.a.v.)`in doğumu mübarek olsun"  

(Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir