• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Batman'da İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İl Koordinasyon Kurulunun 2014 Yılı 2. Dönem Toplantısı, Vali Yılmaz Arslan başkanlığında Valilik Konferans Salonu'nda saat 14.00'te gerçekleştirildi.

 

Toplantıya Batman Valisi Yılmaz Arslan'ın yanı sıra İlçe Kaymakamları, Batman'daki kamu kurum müdürleri ve ilgili yetkililer ile STK temsilcileri katıldı.

 

Toplantıda Vali Arslan, Batman'da yapılan ve devam eden kamu yatırımları hakkında açıklamalarda bulunduğu açılış konuşmasında, Batman ili genelinde 15 farklı kuruluş ait 238 adet projenin olduğunu belirterek, “Bu projelerin toplam tutarı 2 milyar 375 milyon 255 bin TL’dir. 2014 yılı 2. Dönem itibariyle 705 milyon 532 bin TL harcama gerçekleşmiş. Bu yıl içerisinde de yaklaşık 520 milyon TL’lik bir ödenek ayrılmış. İlk üç aylık dönemde de yaklaşık 138 milyon lirası harcanmış gözüküyor. Bu 238 projenin 5 tanesi bitmiş, 117 tanesi devam ediyor, 40 tanesi ihale aşamasında, 76 tanesine de henüz başlanmamış.” dedi.

 

Arslan, bu projelerin 19 tanesinin tarım sektörüyle ilgili, 35 adeti ulaştırma sektörüyle ilgili, 60 adeti eğitim ile 30 adeti enerji sektörüyle ilgili, 9 adeti sağlık sektörüyle, 6 adeti madencilik sektörüyle, 7 adeti yüksek öğretim ve 72 adeti de bunun dışındaki diğer kamu hizmetleriyle ilgili olduğunu ifade etti.

 

Arslan'ın başkanlığında yapılan toplantıda il ve ilçelerdeki sorunlar ile buralara yapılan yatırımlar masaya yatırılarak üzerinde tartışıldı.

 

Toplantıda kamu kurum müdür ve yetkilileri tarafından hazırlanan, yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının 2014 yılı 2. dönem Yatırımcı Kuruluş Dönem Raporu, Yatırım Projeleri İzleme Raporu, Yatırım Projeleri Çalışma ve İş Programı Genel Değerlendirme Raporları, Vali Arslan'a sunuldu.

 

Toplantıya katılan kurumlar, kendi çalışmaları hakkında detaylı bilgi vererek yapılan ve yapılması planlanan yatırımları geniş kapsamlı olarak anlatarak bilgi verdiler.

Arslan, bir sonraki toplantıya katılmayan Batman Belediye Eş Başkanlarının ilgi göstermelerini beklediklerini söyledi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir