• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
"Suriyeli mültecilere sahip çıkmaya devam edeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin'de 27 Nisan Pazar günü düzenlenecek "MARDİVEN" koşu yarışması ile ilgili düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

Geçen hafta Berlin Fuarı’na katıldıklarını ve turizmcilerle bir toplantı yaptıklarını dile getiren Vali Cengiz, katıldıkları her toplantıda turizmi konuştuklarını söyledi.

 

 

“Mardin, turizmde hak ettiği yeri olacak”

Birinci Cadde’deki çalışmaların devam ettiğini dile getiren Cengiz, “1. Cadde’nin bambaşka bir görünüme büründüğünü hep beraber göreceğiz. Kale ilgili çalışmalar devam ediyor, ihalesi yapıldı. Yine Kentsel Dönüşüm Projesi sürüyor. Umarım turizmde Mardin, hak ettiği yeri alacak. Tabi ‘1. Cadde’nin en büyük sorunu nedir?’ diye sorulsa verilecek cevap ‘trafik’ olacaktır. Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor.” dedi.

 

 

“Suriyeli mültecilere sahip çıkmaya devam edeceğiz”

Suriyeli mülteciler hakkında sorulan bir soruya da cevap veren Vali Cengiz, ildeki mültecilerin sayısının 50 bini aştığını tahmin ettiklerini söyledi. Cengiz, “2 tane geçici barınma merkezimiz var. Bunlardan bir tanesi Nusaybin’de, diğeri de Midyat’tadır. Barınma merkezlerimizde 7 bine aşkın bir sayı var. Barınma merkezlerindeki Suriyeli kardeşlerimizin tüm ihtiyaçları karşılanıyor. STK’lar ve hemşerilerimiz onlara yardım ediyorlar. İl merkezinde ve Kızıltepe’de okullarımız var. Bunlarla ilgili şuana her hangi bir sıkıntı bize gelmiş değil. Bizler de onlara sahip çıkmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir