• DOLAR 32.585
  • EURO 34.725
  • ALTIN 2526.605
  • ...
Erdoğan, Meşal ile telefonda görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ile telefonda görüştüğü, görüşmede Erdoğan`ın, Filistin`de milli mutabakatın sağlanması yolunda gerçekleşen son gelişmeyi memnuniyetle karşıladığını ifade ettiği öğrenildi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Meşal, dün gece Başbakan Erdoğan`ı telefonla arayarak Hamas ve El Fetih arasındaki sağlanan milli mutabakat hakkında bilgi verdi.

Başbakan Erdoğan`ın da Türkiye olarak Filistinli gruplar arasında uzlaşı sağlanmasına büyük önem verdiklerini vurgulayarak, milli mutabakatın sağlanması yolunda gerçekleşen son gelişmeyi memnuniyetle karşıladığını ifade ettiği belirtildi.

"Türkiye Batı Şeria ve Gazze`ye insani yardım yapacak"

Bu arada, Başbakanlık`tan yapılan yazılı açıklamada da Gazze`deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye`nin, Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu`yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve görüşmede Filistinli gruplar arasında milli mutabakata varılması konusunun detaylarının ele alındığı belirtildi.

Açıklamaya göre Davutoğlu, Türkiye`nin milli mutabakata tam destek verdiğini ve varılan anlaşmanın uygulamaya konulmasını kolaylaştırmak için Batı Şeria ile Gazze`ye insani yardım yapacağını söyledi.

Davutoğlu`nun, mutabakatı desteklemeleri için bazı mevkidaşları ile diplomatik görüşmelerde bulunacağı ve bunlar arasında ABD Dışişleri Bakanının da bulunduğu ifade edilen açıklamada, Davutoğlu`nun Heniye`yi Türkiye`ye davet ettiği bilgisine de yer verildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir