• DOLAR 32.555
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2429.938
  • ...

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve beraberindeki heyer Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi makamında ziyaret etti. 

 

“Türkiye’nin gökmen projesine ihtiyacı var”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bursa’nın çalışmalarını takdirle izlediklerini belirterek, Gökmen Projesinin önemine vurgu yaptı. Bakan Zeybekci, “Gökmen projesini çok beğendim. Türkiye’nin Gökmen gibi projelere ihtiyacı var. Kendi uydularımız yapacağız, ama bunu yapacak birisi var mı? Ama asıl olan Türkiye’de bu kültürün ve bilimin oluşmasıdır. Çocukların aklına bir şeyler düşürmeye başlamak lazım. BTSO’yu bu açıdan tebrik ediyorum. Hiçbir ticaret ve sanayi odasında böyle projeler görmedim.  Artık ziyaretlerimde BTSO’nun projelerini örnek göstereceğim” dedi.

 

Bakan Zeybekci: “Artık AVM kültürü azalıyor”

Bakan Zeybekci, BTSO’nun Payitaht Çarşısı Projesi ile tarihi çarşı ve hanların daha da canlanacağını söyledi. Artık dünyada AVM kültürünün azaldığını kaydeden Bakan Zeybekci, “İnsanlar AVM’lerden uzaklaşmak istiyor. AVM tüketiminin içinde olmak istemiyor. Gömlek alırken sohbet etmek istiyorlar. Esnaf ile dostluk ilişkisi kurmak istiyorlar. Ben bu yüzden BTSO’nun Payitaht Çarşısı Projesini sonuna kadar destekliyorum” açıklamalarında bulundu.

 

Bakan Zeybekci, BTSO’nun makro projelerini dinledikten sonra önümüzdeki günlerde Bakanlık ekibiyle birlikte Bursa’ya geniş katılımlı bir program yapmak istediğini söyledi.

 

Ziyarette konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında yurt dışı ticaret heyet programları düzenlediklerini söyledi. Hedeflerinin 4 yılda 12 bin üyeyi yurt dışına götürmek olduğunu belirten Burkay, Bursa’nın özellikle tekstil sektöründe giyim ve mekanda ilk 5’te olduğunu, fakat teknik ve fonksiyonel tekstilde istenilen düzeyde olmadığını kaydetti.

 

BTSO ve BUTEKOM ortaklığı için destek

İç ve dış pazarda ciddi bir hacim olduğunu ifade eden Burkay, “Biz bu alanda iyi bir yere gelmeliyiz. Standartlar ve zorunluluklar konulmadığı sürece, bu dönüşümden bahsetmemiz mümkün değil. BTSO olarak bu konuda bilimsel çalışmalarımız var. Kümelenme çalışmalarımız faaliyetlerini sürdürüyor. Tekstil Mükemmeliyet merkezi kuruyoruz. Bu merkez, 12 milyon liraya mal olacak. Kalkınma ajansından destek aldık. Ayrıca BTSO’yu, Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi’ne (BUTEKOM) ortak yapmayı istiyoruz. Bu konuda Ekonomi Bakanlığımızın desteğini önemsiyoruz.” açıklamalarında bulundu.

 

“Organize ticaret bölgeleri ekonomiye katkı sağlayacak”

Bursa iş dünyası olarak Ekonomi Bakanlığı’nın her zaman yanında olduklarını kaydeden Burkay, Bakan Zeybekci’ye Organize Ticaret Bölgeleri projesinden bahsetti. Bursa sanayisinin daha iyi noktalara gelmesi açısından Organize Ticaret Bölgeleri Projesi hazırladıklarını ifade eden Başkan Burkay, “Perakende yasası tamamlandı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız, bu yasayı Bakanlar Kuruluna en kısa sürede getirecek. Artık tüketim kültürleri değişti. Bir ürünün şehrin doğusunda ve batısında olması gerek. Ürün alternatiflerinin olduğu bölgelerde ticaret hızlı gelişir. Perakende yasasına Organize Ticaret Bölgeleri yapısının konmasını istiyoruz. Organize Ticaret Bölgeleri gibi organizasyonlar, ekonomiye önemli katkı sağlar” ifadelerini kullandı.

 

Ziyaretin sonunda BTSO Başkanı Burkay ve Topuk, Bakan Zeybekci’ye İznik Çinisi hediye etti. (Veysi Siyah - İLKHA)