• DOLAR 32.574
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2435.147
  • ...
Kafkas Üniversite​sinde `Kutlu Doğum` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KARS - Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Kars Kafkas Üniversitesinde ‘Peygamberimize Sevgi Gecesi’ adlı kutlu doğum etkinliği düzenledi. Programa Doğru Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş katıldı.

Sunuculuğunu İsmail Bukan’ın yaptığı program, Ali Yasir Çalık’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. AGD Üniversite Gençlik Komisyonu Başkanı Mustafa Kardoğan’ın açılış konuşması ve sinevizyon gösterimi ile devam etti. Sinevizyonun ardından Doğru Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Hz Muhammed’in hayatını gerçekliğiyle anlamanın önemine dikkat çeken Göktaş, “Peygamber profillerini yanlış tanıyoruz. Bize yanlış peygamber profili çiziyorlar. Örneğin Hz.İbrahim’i sorduğumuzda bize; mübarek, aksakallı, nur dolu, nerden baksan peygamber olduğu belli, bir portre çiziyorlar. O’nu olduğu gibi anlamak lazım. Bugün eğer siz o dönemde yaşıyor olsaydınız O’nun yanında mı yer alırdınız? Ey İbrahim bende seninle beraberim diyebilir miydiniz? Devlet başkanına baş kaldıracak, devletin putlarını kıracak, ateşe atılacak; söyleyin Allah aşkına bugün siz o dönemde yaşasaydınız bu peygamberin yanında yer alır mıydınız? Bugün kiminle beraber olduğumuzu ve bu peygamberlerin ne olduğunu çok iyi bilelim.” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından program, peygamberimizi öven ilahi ve ezgilerle devam etti. Şiirlerin okunması ile son buldu.

(Ali Sümbül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir