• DOLAR 32.587
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2512.213
  • ...
Paris`te belediyeden cami projesine engel
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`nın başkenti Paris`in Mantes-la-Ville banliyösünde cami tartışması başladı. Yeni seçilen aşırı sağcı belediye başkanı Cyril Nauth, önceki belediye yönetiminin onayladığı projeyi askıya aldı. Nauth, cami projesini iptal etme gerekçesi olarak finansman sorununu öne sürdü.

Paris`in banliyösü Mantes-la-Ville`de yaşayan Müslümanlar önceki belediye yönetimine başvuru yapmış ve bölgelerinde bir camiye ihtiyaçları olduğunu bildirmişti. Sosyalist eğilimi olan belediye yönetimi ise talebe olumlu cevap vermiş ve 650 bin euroluk bir cami inşa etmeye karar vermişti. Camiyi Mantes-la-Ville belediyesi yapacak ardından bölgede yaşayan Müslüman topluluğa satarak maaliyeti süspanse edecekti.

Yeni seçilen aşırı sağcı belediye başkanı Nauth ise, cami maaliyetinin Müslümanlar tarafından karşılanacak olmasına rağmen belediyenin bu camiyi finanse edemeyeceğini ileri sürerek projeyi askıya almaya karar verdi. Nauth`un seçim vaatleri arasında Mantes-la-Ville`de yapılması planlanan cami projesini engellemek vardı.

MÜSLÜMAN TOPLULUK TEPKİLİ
Mantes-la-Ville`de yaşayan Müslümanlar, yeni belediye yönetiminin onaylanmış cami projesini iptal etmesine tepki gösteriyor ve bunun çifte standart olduğunu belirtiyor.

Cami projesinin iptal edilmesi ile ilgili konuşan bölgedeki Müslüman liderlerden Abdulaziz El Cevheri, "Müslümanlara karşı ayrımcılığı ve dışlamayı bir kenara bırakırsak, cami projesinin iptal edilmesi için herhangi bir gerekçe olmadığını görüyorum. Mantes-la-Ville`de yaşayan diğer dini toplulukların ibadetlerini yapabilecekleri yerler var ve kendilerine ait. Bizse bir binayı kiraladık ve cami olarak burayı kullanıyoruz ancak burası hem çok küçük hem de Müslümanların ibadet etmelerine uygun şekilde tasarlanmamış. Bu yüzden bize ait olan bir cami yaptırmak istiyoruz. Ancak yeni belediye yönetimi buna karşı çıkıyor. Bu Müslümanlara karşı ayrımcılıktır." ifadelerini kullandı.

Mantes-la-Ville`de yaşayan Müslümanlar, 30 Mart`ta Fransa`da yapılan yerel seçimlerde, Mantes-la-Ville`i aşırı sağcı adayın kazanmasının ardından, sıklıkla ırkçı ve düşmanca saldırılara maruz kaldıklarını belirtiyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir