• DOLAR 32.603
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2415.147
  • ...
Aşının önemine dikkat çekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – 9. Avrupa aşı haftası nedeniyle 22-26 Nisan tarihleri arasında yapılacak etkinliklerle çocukları aşı yapmanın önemi anlatılmaya çalışılacak. Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü, Yeşildirek Mahallesi Aile Sağlık Merkezi`nde aşının önemine dikkat çekti. 

Saat 10.00`da başlayan programa Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz, Halk Sağlığı Müdürlüğü Dr. Osman Koyuncu katıldı. Vali Yardımcısı Yılmaz’ın kucağına aldığı küçük bir bebeğe aşı yapıldı.

Avrupa aşı etkinliklerinin amacının halkı aşılama konusunda bilinçlendirmek olduğunu ifade eden Koyuncu, birçok Avrupa ülkesinin bu etkinliklerine katıldığını ve bu yıl aşı etkinliklerinin ana temasının bağışıklamanın önemine vurgu yaparak farkındalığı ve aşı kapsayıcılık oranlarını arttırmak olarak belirlendiğini söyledi. 

Koyuncu, aşısı yapılmayan her çocuğun gelecekte bir risk taşıdığına dikkat çekerek tüm anne ve babalara çağrıda bulunarak 5 yaşından küçük çocuklarını aşı yapmalarını istedi. Yapılan çalışmalar sonucunda şu an itibariyle bir çocuğa yapılan aşı sayısının 6`dan 13`e çıkarıldığını ifade eden Koyuncu, çocukların 13 hastalığa karşı korumaya alındığını ifade etti.  (Sedat Kuşulay-A.Hakim Bulut-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir