• DOLAR 32.512
  • EURO 34.566
  • ALTIN 2491.999
  • ...
İslami STK Üyelerine Yine Ceza Yağdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Yaptıkları hayır faaliyetleri ve Kutlu Doğum etkinlikleri ile halkın büyük teveccühünü kazanan İslami Sivil Toplum Kuruluşlarını sindirmeye yönelik Türkiye genelinde birçok ilde operasyonlar yapılmış ve yapılan operasyonlarda yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı.

19 Ekim 2010 tarihinde Adıyaman merkez, Samsat ve Kâhta ilçelerinde İslamî hassasiyetleri ile öne çıkan Sivil Toplum Kuruluşları`na yönelik bir operasyon düzenlenmişti. Operasyonlarda, Adıyaman`da Vahdet-Der kurucu üyelerinden Hüseyin Demir, Ahmet Yıldırım, Kâhta`da Mustazaf-Der Kâhta yönetim kurulu üyesi Mustafa Yetiş  ve üye İsmail Alpaydın gözaltına alınmıştı. Mahkemeye sevk edilen Mustafa Yetiş tutuklanırken, diğerleri serbest bırakılmıştı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından İslami Sivil Toplum Kuruluşlarına yapılan baskınlarla ilgili iddianame hazırlanmıştı. Hazırlanan iddianamede İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının yaptığı Kutlu Doğum etkinliklerinden tutun Kur`an yakmayı protesto etmek, İsrail ve Amerika`yı protesto etmek, Hz. Fatma`yı anmak, fakir insanlara yardımda bulunmak ve hatta pikniğe gitmek bile örgütsel suç olarak gösterilmişti.

Sanıklar Beraatlarını İstedi
Malatya 3 Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen davanın 5. Duruşması bugün görüldü. Duruşmaya Tutuklu sanık Mustafa Yetiş, tutuksuz sanıklar Hüseyin Demir, İsmail Alpaydin, Kamil Demiral ve Ahmet Kalan ile sanık avukatları Av Abdulgani Orhan, Av Mirhan Özbekli ile Av İrfan Vurucu hazır bulundu.
Duruşmada söz alan tutuksuz sanıklar beraatlarını isterken, sanık avukatları ise derneğe üye olmanın örgüt faaliyetleri kapsamında gösterildiğini ve bunun da kabul edilemeyeceğini söylediler.

Mahkeme Heyeti Ceza Yağdırdı
Mahkeme heyeti, sanık Mustafa Yetiş`e örgüt üyeliğinden 10 yıl 6 ay, Ahmet Kalan, Hüseyin Demir, İsmail Alpaydin ve Kamil Demiral`a 7 yıl 6`şar ay ve Ahmet Yıldırım`a da 9 yıl hapis cezası verdi.

Sanık Avukatı: Karar Zalimanedir, Hukukun Eliyle Hukuksuzluk Yapıldı
Verilen kararın zalimane olduğunu ifade eden sanık avukatların Abdulgani Orhan, tepki gösterdi. Yasal bir derneğin yasal faaliyetlerinin suç sayıldığını belirten Orhan, "Bu ülkede hukuk herkese farklı şekilde uygulanıyor" dedi. Orhan, "Bu kişilerin dernek olarak yaptığı yardım çalışmaları, basın açıklamaları, Kutlu Doğum etkinlikleri örgütsel bir faaliyetmiş gibi gösterildi. Oysa yapılan bütün bu etkinlikler için emniyet ve valilikten izin alınıyor. Buna rağmen bu yapılan etkinlerin dosyalarda örgütsel bir faaliyet olarak yer alması hukukun ayaklar altına alındığının göstergesidir. "Herkes hukuk çerçevesinde hareket edebilir ama siz edemezsiniz` demeye getirildi. Hukukun eliyle hukuksuzluk yapıldı." diye konuştu.

Bu Suçlara(!)Ceza Verildi!
 2008 yılında Hizbullah davasından tutuklanan ve cezaevinde hastalandıktan sonra tedavi için tahliye edilen Seyid Ali Demiryol`u hasta iken ziyaret etmek ve vefat ettikten sonra ailesine taziye ziyaretinde bulunmak.
 Adıyaman Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olan Vahdet-Der isimli derneği açmak.
 "Bismillahirrahmanirrahim" ile başlayıp "Allaha emanet olun" şeklinde biten A-4 kağıdı.
 "Esnaf ve Sanatkarlar Komisyonu" ile başlayıp, "Aile İlişkilerinin Geliştirme Komisyonu" ile biten dernek komisyon raporu.
 Üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere yardım edip, onların öğrenci evine yerleşmesine yardımcı olmak.
 03/09/2010 günü Vahdet-Der organizesinde "Kudüs Günü" konulu basın açıklamasına katılmak.
 İsrail ve Amerika`yı protesto etmek amacıyla 17/09/2010 günü Kahta`da, 18/09/2010 günü ise Adıyaman`da bir basın açıklaması yapmak
 İsrail ve Amerika`yı protesto etmek amacıyla "Kutsal kitabımız Kuran`ı Kerim`in yakılması ve çirkin bir şekilde ayaklar altına alınması" konulu 17/09/2010 günü Mustazaf-Der tarafından Adıyaman Kahta İlçesi Devlet Hastanesi önünde 150 kişilik bir grubun katılımıyla basın açıklaması yapmak.
 08/11/2009 günü Adıyaman Merkezde bulunan 23 Nisan İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan düğünü organize etmek ve buna katılmak.
 10/04/2010 günü Samsat İlçesinde, 11/04/2010 günü ise Kahta İlçesinde, 16/04/2010 günü ise -Adıyaman İl merkezinde Peygamber Sevdalıları Platformu adı altında Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle etkinlik düzenlenmek ve katılmak.
 04-05/06/2010 günü Adıyaman ve Kahta İlçesinde bayanlara yönelik Hz. Fatma`yı anma şeklinde etkinlik düzenlemek.
 Kurban Bayramında Mutazaf-Der Kahta Şubesi aracılığı ile kurban derisi toplamak.
 Yapılan etkinliklerde sunucu olarak görev almak.
 Gıyabi cenaze namazı kılınması, protesto gösterileri, mitingler, dini önemi olan gün ve gecelerde düzenlenen kapalı yer toplantıları organize etmek.
 09/05/2010 günü öğrencileri Safvan İbn-i Muattal Türbesine ziyarete götürmek.
 13/12/2009 tarihinde Yeni Mahalle İsmetpaşa Caddesi üzerinde bulunan Mustazaf-Der Kahta Şubesinde yatsı namazından sonra komisyon toplantısı yapmak.
 Adıyaman Merkez, Besni ve Gölbaşında bulunan öğrenci evlerine eşya temin etmek ve beyaz çuvallarla eve erzak götürmek
Adıyaman`da Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen etkinliklerde hedef şahısların tertip komitesinde yer aldıkları ve etkinliklerde görevli olarak bulundukları, yapılan teknik ve fiziki takiplerden anlaşılmıştır.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir