• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli gelişmeler.

GAZETEVAN:
Van`da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı: Kaza dün akşam saatlerinde Akköprü Mahallesi Hıdır Ellez Caddesi üzerinde meydana geldi. V.K.A. yönetimindeki 65 EA 255 plakalı otomobil şehir merkezine seyir halinde iken sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu Akköprü Deresi`ne uçtu.

İNTERNETVAN:
Kayınpederinin evini taradı: Eşinin eve dönmek istememesine sinirlenen şahıs kayınpederinin evini silahla taradı. T.K.`yı almak için kayınpederinin evine giden Ali A., kadının eve dönmek istememesine sinirlenerek evi silahla taradı. Saldırıda T.K. nın yakını olan 22 yaşındaki kadın yaralandı.

Düğününe 2 hafta kala intihar etti: Olay dün akşam saatlerinde Aşağı Akçagül Köyü`nde meydana geldi. 2 hafta sonra amcasının oğluyla evlenecek olan Ayşe D. evlerinin yanında bulunan ahırın tavanına bağladığı iple kendini astı. Ahıra gelen yakınları tarafından ipten alınan Ayşe Demirtan, otomobille hastaneye ulaştırılmaya çalışılırken, 112 Acil Servis`e de haber verildi. Ambulansın yolda karşılayıp ilk müdahaleyi yapmak istediği genç kızın hayatını kaybettiği belirlendi. Genç kızın cesedi, Muradiye Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kaçak sigara operasyonu: Van`da jandarma ekipleri tarafından 1 hafta içerisinde yapılan çalışmalarda, 280 bin 920 paket kaçak sigara ele geçirildi.

VANHABERTV:
"12 Eylül Darbesi" Van`da Protesto Edildi: Van 78`liler Girişimi üyeleri, Sanat Sokağı`nda bir araya gelerek "12 Eylül Darbesi"ni protesto etti.Sanat Sokağı`nda bir araya gelen girişim üyeleri adına basın metnini okuyan Abdullah Damar Şaşkın, yitik bir kuşağın arta kalanları olduklarını söyledi.

Hastane Taşındı, Geriye Kimlikler Kaldı: Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde tedavi amaçlı gelen vatandaşların unuttukları kimlik ve yeşil kartlar sahiplerini bekliyor.Hafta başında İpekyolu Caddesi`nde bulunan yeni hizmet binasına taşınan Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin acil servis dışında hemen hemen bütün bölümleri boşaltılırken, vatandaşların değişik servislerde unuttuğu yüzlerce yeşil kart ve kimlik kartı ise sahiplerini bekliyor.

VANHABERLERİ:
Başkale`de Mahkemeye Çıkırılan 6 Kişi Serbest: Van`ın Başkale İlçesi`nde toplumsal olaylara karıştıkları gerekçesiyle dün gece polis tarafından yapılan operasyonlarda gözaltına alınan S. A. , H. G ,K. K. , A. E. , C. A. , F. A. emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 6 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, emniyetteki sorgusu süren S. T. `nin Van`da mahkemeye çıkarılacağı belirtildi.

Van`da Malatya`ya Giden Minibüste Can Pazarı: Van`dan Malatya`ya giden inşaat işçilerini taşıyan minibüs, Murat Köprüsü mevkiinde şarampole yuvarlandı.

VANHABERTV:
Beklenen Rapor Açıklandı: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Loğman Aslan, Adır Adası`ndaki kuş ölümlerinin yoğun popülasyon dikkate alındığında normal sınırlar içerisinde olduğunu belirterek, "Klinik ve laboratuar muayeneleri sonucunda `Kuş Gribine` dair herhangi bir bulguya rastlanmamıştır" dedi.

MERKÜRTV HABER:
Van`da Özel Güvenlik Elemanlarına Seminer Verilecek: Van Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı Çevik Kuvvet Birliği amirliği personeli tarafından Atatürk Stadyumu`nda görev yapacak olan özel güvenlik görevlilerine eğitim semineri verecek.

Bakanlıktan "Van`da kuş gribi şüphesine" Açıklama: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, "Van`da kuş gribi şüphesi" başlığıyla verilen haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

MEDYAVAN:
Gülşen Orhan`a İstifa çağrısı: Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, canlı kalkanlara yönelik gerçekleştirilen olayı şiddetle kınadıklarını belirterek, bu olaya ilişkin Van İl Genel Meclis Başkanı Semira Varlı`nın yaptığı açıklamayı çarpıtarak ve Varlı`yı açık hedef haline getiren AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan`a seslenerek, Orhan`ın bir an önce mensubu bulunduğu partiden istifa ederek halkının yanında yer almasını istedi.

ŞEHRİVAN:
Ermenilerin sayısında düşüş bekleniyor: Van`da geçtiğimiz yıl yapılan ayin için aylar öncesinden Ermeniler tarafından rezervasyonlar yaptırılırken, bu yıl ki ayine günler kalmasına rağmen hiçbir otelde şuana kadar herhangi rezervasyonun yaptırılmadığı gözlendi. Otel sahipleri bu yıl ki oranın geçen yılki orana oranla düşüş yaşayacağını dile getirirken, hiçbir hareketlilik ve canlılığın bulunmadığını kaydettiler.

VANSESİ GAZETESİ:
Belediye İşyerlerini İhale ile Kiraya Verecek: Van Belediyesi`ne ait iş yerlerinin ihale ile kiraya verilmesi kabul edildi.

VAN HAVADİS:
Vatandaşa eziyet, memura para: Van`ın en merkezi yeri olan ordu caddesi üzerindeki Tedaş veznelerinde çile bitmiyor. Tedaş veznelerindeki fatura tahsilât gişelerinin sayısı 10, hizmet veren memur sayısı 2 kişi den ibaret.

VAN BASIN:
Polis Aracına Saldırı: 2 Yaralı: Van`ın Gürpınar ilçesinde polis aracına düzenlenen saldırıda 2 polis yaralandı Edinilen bilgilere göre, Gürpınar ilçesinde bir aracı gasp eden ve 4 kişi oldukları belirtilen bir grup PKK mensubu, gece saatlerinde polis aracına uzun namlulu silahlarla saldırdı.Açılan ilk ateşte iki polis yaralanırken, araçtaki diğer polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaşanan çatışmanın ardından PKK`lı grup, olay yerinden kaçarak izini kaybettirdi. Olayın ardından ilçede operasyon başlatıldı.
Murat Dalgın-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir