• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
`Bingöl 26 Nisan Cumartesi günü Hz Muhammed`i (sav) anacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl, Peygamber Sevdalıları Platformu’nun 26 Nisan’da Merkez Genç Caddesi PTT kavşağında etkinlik alanında yapacağı Kutlu Doğum etkinliğine hazırlanıyor. 

Peygamber Sevdalıları Platformu, her yıl Bingöl`de düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine onbinlerce kişi katılıyor. Hafta sonu yapılacak etkinlik öncesi yaptıkları hazırlıklar hakkında bilgi veren Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Anadolu ve Bingöl Koordinatörü Ahmet Serhat Bayram, Bingöl halkını 26 Nisan’da yapılacak Kutlu Doğum etkinliğine davet etti.

"Etkinliklerimiz Mayıs ayının 2. haftasına kadar devam edecektir"
Bingöl İl koordinatörlüğü olarak 2014 yılı Mevlit etkinlikleri çerçevesine 25 farklı noktada programlar düzenlemeyi planladıklarını ifade eden Bayram. "25 etkinliğin büyük bir kısmını geldiğimiz gün itibariyle Allaha hamd olsun gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bundan sonra yapmayı hedeflediğimiz etkinliklerimiz Mayıs ayının 2. haftasına kadar devam edecektir. Peygamber Sevdalıları Bingöl Koordinatörlüğü olarak geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Nisan ayının etkinliklerimize yetmeyişi Mayıs ayına taşıyor olması bizler için bir lütuftur. Allah`ın inayetidir keremidir.’’ ifadelerini kullandı.

"Peygamber sevdasını kaldıramayan stadyumlardan meydanlara iniyoruz"
Bayram, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler 2014 yılı etkinlikleri çerçevesinde ana etkinlik yani merkez etkinlik ismiyle isimlendirdiğimiz etkinliğimiz İnşaallah 26 Nisan 2014 Cumartesi gününde saat 13.30`da Bingöl PTT Kavşağında gerçekleştirilecektir. PTT Kavşağında yapacağımız etkinliğimizin önceki yıllara göre çok farklı manidar bir yönü var. Peygamber Sevdalıları Bingöl Koordinatörlüğünü takip eden kardeşlerimizin de bildiği üzere önceki yıllarda etkinliklerimizi şehir stadyumunda gerçekleştiriyorduk. Ancak ne var ki şehir stadyumu Peygamber sevdalılarının düzenlediği Mevlit programına yetmiyordu. Çünkü Bingöl halkının yoğun teveccühü yıldan yıla artıyor ve şehir stadyumu bu sevdaya dar geliyordu. Özellikle geçtiğimiz yıl binlerce peygamber sevdalısı şehir stadyumuna sığmadığı için geri dönmek zorunda kalmıştı. Tabi bunun geri dönüşü de artık şehir stadyumunun dışında daha geniş ve daha fazla ve her gelenin alana sığabileceği bir yerde etkinliğinizi yapın şeklinde aldığımız öneriler bu yıl platform olarak değerlendirdik ve bu konuda gerekli işlemleri başlattık. Resmi olarak toplantılarımızı tamamladık ve bu yıl da 26 Nisan cumartesi günü PTT kavşağındaki miting alanında etkinliğimizi düzenliyoruz. Saat 13.30`da başlayacak etkinliğimize sizler aracılığıyla Peygamber sevdalısı bütün halkımızı Bingöllü ve bütün mahalleleriyle bütün köy ve ilçeleriyle hatta bize yakın olan civar illerdeki kardeşlerimizi de özel olarak hususen Peygamber sevdasını ikrar etmeye dışa vurmaya davet ediyoruz." 

"Bingöl`de 25 bin civarında Kuran-ı Kerim dağıtacağız"
2014 yılı etkinlikleri çerçevesinde bu yıl "Yürüyen Kuran Hz. Muhammed (sav)" ismiyle gerçekleştirilen etkinliklerde Kur`an-ı Kerim hediye ettiklerini belirten Bayram, "Bingöl Koordinatörlüğü olarak sadece merkezinde 10 bin adet Kur`an-ı Kerim dağıtımına başladık. Dağıttığımız ya da dağıtmayı hedeflediğimiz Kur`an sayısı 25 bin civarında olacak. Bingöl’e bağlı köylerinde yaklaşık 7 bin 500 civarında Kur`an-ı Kerimi dağıttık. Bingöl merkezde evlere şu anda dağıtıyoruz. 

Cumartesi günü gerçekleştireceğimiz etkinliğin tanıtımı için de çarşı merkezinde, Mahalle aralarında afişler astık, her eve el ilanları dağıttık. Yine şehrin farklı noktalarında bilboardlara, şehir içi hat minibüslerindeki reklam panolarına, yerel gazetelerle etkinliğimizi duyuruyoruz.  Yine STK ziyaretleri ile de etkinliğimizi duyurarak ulaşabildiğimiz herkesi davet ediyoruz." şeklinde konuştu.    (Nihat Kanat - Ali Fidancı / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir