• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
Alkollü Sürücüye Müebbet İstendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir yolcusunun ölümüne sebep olan sürücü Yusuf Sevendik müebbet hapis talebiyle yargılanacak. Kartal 3.Ağır Ceza Mahkemesitarafından kabul edilen iddianamede, minibüs şoförü Sevendik`in alkollü olarak araç kullanırken kendisine kırmızı ışık yanmasına rağmen 90 kilometre hızla kavşağa girdiği belirtildi. Savcılık, bu durumun kasten öldürmeye teşebüs olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Davaya konu kaza 10 Şubat 2011 tarihinde yaşandı. Kadıköy-Pendik hattında çalışan yolcu minibüsü, Kumcular mevkiindeki kavşağa hızla daldı. Kırmızı ışık yandığı halde durmayan Yusuf Sevindik`in kullandığı minibüs diğer yönden giden kamyonla çarpıştı. Savrulan minibüs, kırmızı ışık yandığı için karşı yönde beklemekte olan bir otomobile çarparak devrildi. Devrilmesine rağmen yaklaşık yirmi metre sürüklenen minibüsün altında kalan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Muhasebe Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Emre Kılıç (22), olay yerinde hayatını kaybetti. 3 kişi de kazadan yaralı olarak kurtuldu. Kaza sonrası kaçan minibüs şoförü Yusuf Sevindik, polisin takibi sonucu Pendik İDO İskelesi`nde yakalandı.

Kazada hayatını kaybeden Emre Kılıç`ın ailesinin avukatı Fatih Kaya, "Mevcut deliller, olayın bir kazadan çok cinayet olduğunu gösteriyor. Savcının bu gerekçeyle dava açması çok önemli. Caydırıcılık açısından da emsal teşkil edecek." ifadelerini kullandı. Sevindik, polisin takibi sonucu Pendik İDO İskelesi`nde yakalandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir