• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi`nin açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - AK Parti Mardin Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler`in eşi Neval Güler`in girişimleri sonucunda Mardin`de yaptırılan Yeni Doğan Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi, düzenlenen törenle açıldı.

 Düzenlenen açılış törende konuşan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ında böyle bir ünitenin açılmasının çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Mardin`de 0-24 yaş nüfus oranının yüzde 60`ı oluşturduğunu belirten Vali Ahmet Cengiz, yapılan hizmetin çok önemli olduğunu vurguladı. 

Bir insanı yaşatmanın çok önemli ve kutsal bir görev olduğunu belirten Cengiz, "İnsanı yaşatmak en kutsal hizmetlerden ve görevlerden biridir. Bu yaşatma azmi bebekler için ise çok daha büyük bir önemlidir. Dünyaya gelerek ailesine çok büyük bir mutluluk yaşatan bir bebeği yaşamaması bir travmaydı. Bu anlamda erken doğan bebeklerin yaşatılması çok önemlidir." dedi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Saffet Yavuz ise her geçen yıl hizmet kalitelerini arıttıklarını kaydetti.

Erken Doğan Çocukları Yaşatma Derneği Başkan Canan Göztepe ise çok güzel bir etkinliğe imza attıklarını, bundan çok mutlu olduklarını anlattı. Vali Cengiz, yönetim kurulu adına Dernek Başkan Göztepe`ye plaket verdi.

Konuşmaların ardından Vali Cengiz, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Cihan Nişancı, Neval Güler ve dernek yöneticileri yoğun bakım ünitesinin açılışını gerçekleştirdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir