• DOLAR 32.551
  • EURO 34.844
  • ALTIN 2435.851
  • ...
Hastanede yatan bebeklere ve çocuklara ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü, anne sütünün ve emzirmenin önemi konusunda farkındalık oluşturmak adına, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde yatmakta olan bebekleri ve çocukları ziyaret etti.

 

Konu ile ilgili olarak Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından  yapılan açıklamada, ‘’Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Sağlık Bakanlığınca 1991 yılından beri UNİCEF ile  ‘Anne Sütünü Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları’ programını  yürütmektedir. Program kapsamında Bingöl ili, 2006 yılında ‘Bebek Dostu İl’ unvanı ile ödüllendirilmiş olup, ‘Altın Bebek Dostu İl’  unvanı çalışmalarımız devam etmektedir.

 

Yürütülen program kapsamında; tüm doğan bebeklerin doğumdan sonra hemen emzirilmeye başlatılması, ilk 6 ay "sadece" anne sütü verilmesi, 6. Aydan sonra ek besinlere başlanmasının yanı sıra emzirmenin 2 yıla kadar devam ettirilmesi ülke politikamızdır. ’’denildi.

 

Ziyarette, Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Cihan Bulut, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Agit Vural, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ecz. Betül Öksüz, Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürü Burhan Bulut ve Sağlık Müdürlüğü ÇEKÜS personeli katıldı

 

Gerçekleştirilen ziyarette; çocuklar için Palyaço gösterisi yapıldı. Ayrıca, anne sütünün önemi mesajlarının bulunduğu balon ve annelere konuyla ilgili broşür dağıtıldı.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir