• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ergani'de bıçaklanan öğretmen için basın açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Dün Ergani Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulunda İbrahim Beytekin adlı öğretmene öğrenci velisi tarafından yapılan bıçaklı saldırıyı Eğitim-Sen basın açıklaması yaparak kınadı.

 

Yapılan açıklamada, yapılan saldırı hatırlatılarak saldırı kınandı.

 

Basın açıklamasında bundan sonra da bu tür saldırıların gelebileceğini bilmenin ürkütücü olduğu ifade edilerek, “Çünkü okullarda şiddet adeta meşru hale gelmiştir. Öğretmenlere, doktorlara, hemşirelere ve diğer iş alanlarında çalışan tüm emekçi arkadaşlarımızı hemen hemen her gün şiddete maruz kalmaktadır. Okullarda geçmişte yaşanan birçok şiddet olayı yeni şiddet haberlerinin geleceğini işaretleri olsa gerek. Peki, bu şiddet olaylarını sürekli artması nedendir? Niçin azalmıyor da artıyor? Hafızamızı birkaç yıl geri götürdüğümüz de öğretmen ve öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasında bulabiliriz. Yetkililerimizin bu yöndeki söylem ve yaklaşımları ortadadır.” Denildi.

 

Açıklamada son olarak, “Unutulmamalıdır ki, öğretmenlerimiz itibarlaştırıldıkça ve şiddete maruz kaldıkça, bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır.”ifadeleri kaydedildi.  (Veysi Demirci – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir