• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Peygamber sevdası meydanlara sığmayacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Peygamber sevdasının şuanda meydanlara taşmış durumda olduğunu söyleyen Karabulak, yakın tarihte Peygamber Sevdası’nın meydanların dışına taşacağını ve çalışmalarında bunu gördüklerini belirtti.

“Peygamber sevdası günbegün artıyor”
Peygamber sevdalıları olarak Türkiye’nin 300 noktasında kutlama yaptıklarını belirten Karabulak, “Bizim kutlu doğum etkinliklerine başladığımız yıllarda ilk yaptığımız için bunu salonlarda başlattık ilk. Bu süreç zaten doğal gelişen bir süreçtir. Hz. Peygamberin (sav) sevdası salonlara sığmayacak kadar büyük bir sevdaydı. Doğal bir süreç sonucunda şuan meydanlara taşmış durumda. Biz bunu görüyoruz yakın bir tarihte yakın bir zamanda bu peygamber sevdası meydanlara da sığmayacak. Meydanların dışına da taşacak. Zaten şuan ki çalışmalarımız bunu gösteriyor. Sadece bir meydanda yapmıyoruz. Peygamber sevdalıları olarak Türkiye’nin 300 noktasında bunu yapıyoruz. Günbegün bu sevda artarak devam ediyor. Bu çalışmalarımızda bu anlamda devam ediyor.” dedi.  

“Van’da 23 noktada Kutlu Doğum çalışması var”
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Van’da önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyen Karabulak, “Biz 3 ay öncesinden bu kutlu doğum çalışmalarına başladık. İlk başta istişare toplantılarımız oldu. Bölge toplantılarımız oldu. 20 Şubat itibari ile salâvat afiş çalışmalarımız oldu. Salâvat kampanyamız oldu. Van’daki bir yerel radyo ile beraber bu kampanyayı yürütüyoruz. 11 Nisanda Gürpınar’da ilk etkinliğimizi yaptık. Allah’u Teâlâ nasip ederse bu hafta 27 Nisan`da Van Kale miting alanında bir programımız olacak. 3 Mayıs`ta ise iki ilçemizde tekrar programlarımız olacak. Böylece Van’da toplamda 23 noktada kutlu doğum çalışmalarımız oluyor. Tabi bu inşallah önümüzdeki yıllarda 23 noktadan daha fazla noktaya çıkacak.” diye konuştu. 

Bu yılki tema `Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (sav)`
Karabulak, gayelerinin Kur’an-ı anlama ve yaşatmak olduğunu belirterek, “Bu yıl ki temamız “Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (s.a.v)” dır. Malumunuz bizim bir kampanyamız var. Her eve bir Kur’an-ı Kerim kampanyası. Bu kampanya eşliğinde biz bu sloganla hareket ediyoruz. Maksadımız Hz. Muhammed`i (sav) en iyi anlatan kitap olan Kur’an-ı Kerim’den öğrenmektir. Yani gelin hep beraber biz Hz. Peygamberi Kur’an-ı Kerim’den öğrenelim. Hz. Peygamberin hayatını, siretini Kur’an-ı Kerim`den alalım dedik. Malumunuz Hz. Aişe annemiz Hz. Peygamberi anlatırken “Onun ahlakı Kur’an idi” diyor. Biz Kur’an-ı anlama ve yaşatma gayesi içerisindeyiz. Bu sebepten dolayı Hz. Peygamberi en iyi anlatan, en iyi örnekleyen Kur’an-ı Kerim olduğu için biz bu sene sloganımızı `Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed (s.a.v)` olarak belirledik” ifadelerini kullandı. 

“Van’da Kutlu Doğum dolu dolu geçecek”
27 Nisan Pazar günü Van Kalesi miting alanında gerçekleşecek olan Kutlu Doğum Haftası’na birçok önemli isimin katılacağını ifade eden Karabulak, "İnşallah 27 Nisan Pazar günü saat 13.00’te programımız başlayacak. İlkin insanlara dediğim gibi bu konuda salâvat kampanyası için gayret gösteren tüm kardeşlerimizle beraber orada salâvat kampanyamıza bir daha devam edeceğiz, stantlarımızı açacağız. Siyer yarışmamız var 25 Mayısta siyer sınavı münasebetiyle kayıtlar yapacağız. Saat 13.00’te Kur’an-ı Kerim tilaveti ile programa başlayacağız. Programın içeriğinde mevlit olacak, mevlithanlarımız Mevlit okuyacak. Dışarıdan sanatçı arkadaşlarımız var. Konuşmacı arkadaşlarımız var, Seydalarımız var. Konuşmalar olacak, dua olacak, ilahiler olacak, küçük kız ilahi grubumuz var. İçeriği dolu dolu olan bir programımız olacak. Tabi temel gayemiz temel hedefimiz Allah’ı razı etmektir. Allah’ı memnun etmektir. Program da bu çerçevede devam edecek inşallah. İnsanların pişman olmayacağı bir nebze de peygamberden bir şey alacağı bir program olacak inşallah.” dedi. 

“Peygamber sevdamızı hep birlikte haykıralım”
Karabulak, 27 Nisan Pazar günü tüm Van halkını Kutlu Doğum’a beklediklerini belirterek, “Biz buradan sizin aracılığınızla tekrar özelde Van’daki kardeşlerimize seslenerek diyoruz ki, biz peygamber sevdalıları olarak bu sene de Hz. Peygamberi dolu dolu anlayarak günümüzü geçmiş günlerden daha iyi ederek bu etkinliği yapacağız inşallah. Gelin hep beraber peygamber sevdamızı, peygamber aşkımızı meydanlardan haykıralım, ilan edelim. Bu sene de yine Kale Miting Alanında peygamber sevdalıları düzenlemiş olduğu meydanı Allah’ın Habibi’ne olan ittibamızı, irademizi gösterelim. Sevdamızı sevgimizi gösterelim. Oradan hep beraber Allah’ın Resulüne salat ve selam getirelim. Kaleden tekrar Hz. Peygambere Van’dan selamlarımızı götürelim. Biz inanıyoruz ki orda çekilen her salâvat, her selam Allah’ın Habibi’ne Allah’ın izni ile ulaşacaktır. Orda tekrar biatimizi tazeleyelim diyoruz. Buradan tüm Vanlı kardeşlerimizi 27 Nisan Pazar günü saat 13.00’da kale miting alanında bekliyoruz.” şeklinde konuştu.  (Hacı Yılmaz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir