• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...
Sağlık Sen sağlık güvencesi istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


ŞANLIURFA-Sağlık Sen Şanlıurfa Şubesi Harran Üniversitesi Acil servisinde görevli hekim Ramazan Giden'e yönelik yapılan şiddeti bir basın açıklaması yaparak kınadı.

 

Saat 12:00’da yapılan açıklamayı Sağlık Sen Şanlıurfa Şubesi Başkan Vekili Zeki Ademoğlu yaptı.

 

Acil serviste görevli hekim Ramazan Giden'in fiziki hakarete maruz kaldığını ifade eden Ademoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın oturup samimiyetle durumu değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

 

Defalarca yapılan uyarılara rağmen yetkililerin herhangi bir önlem almadığını söyleyen Ademoğlu, “ Hekim ve sağlık çalışanlarına yönelecek şiddet ve bu türden linç girişimleri ceza kanununda özel bir suç tipi olarak tanımlanmalı ve caydırıcı cezai yaptırıma bağlanmalıdır” dedi.

 

Yetkililerin bu tür olaylara sesiz kalmasını eleştiren Ademoğlu, nitelikli sağlık hizmeti sunmak için iş güvencesi, gelir güvencesi ve gelecek güvencesi istediklerini söyledi.

 

Konuyla ilgili konuşan şiddet mağduru olduğu belirtilen Ramazan Giden ise acil bir durumu olmayan bir hastayı poliklinikliğe yönlendirdiği için hasta tarafından hakaret ve saldırıya maruz kaldığını belirterek yetkililerin bu konuya duyarlı olmalarını istedi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir