• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
Bıçaklanan öğretmen için yürüdüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR –  Ergani İmam Hatip Ortaokulunda beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan İbrahim B’nin bir öğrenci velisi tarafından bıçaklanmasını protesto eden Eğitim Bir Sen  basın açıklaması yaptı. Eğitimciler Ergani İmam Hatip Ortaokulunun önünde yapılan basın açıklamasından sonra çarşı merkezine kadar yürüdü. 

Yürüyüş sırasında  “Ergani yatma öğretmenine sahip çık “, “öğretmene uzanan eller kırılsın “ şeklinde sloganlar atıldı. 

Basın açıklaması Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Cihan Çuçi tarafından okundu. Yaptığı açıklamada  neslin geleceği için en çok öğretmenlerin faydalı olduğunu belirten Çuçi şunları kaydetti: “Okullarımız eğitim ve irfan yuvalarıdır. Öğretmenlerimiz ise bu kurumların en önemli unsurlarıdır. Nesillerin yetişmesinde en önemli paya sahip olan eli öpülesi öğretmenlerimize yapılan bu hain saldırıyı Memur-Sen ve Eğitim-Bir-sen olarak şiddetle kınıyor, faillerin bir an önce cezalandırılması gerektiğini buradan bir kez daha haykırıyoruz.” 

Öğretmenlerin kolay hedef haline gelmesini sağlayan okullardaki güvenlik probleminin bir an önce çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Çuçi, “Okullar öğrenci ve eğitim çalışanları için güvenli alanlara dönüştürülmelidir. Okullarımızın güvenliklerinin yeniden gözden geçirilmesi kaçınılmazdır. Dışarıdan elini kolunu sallayarak okula gelen kişiler tarafında gerçekleştirilen bu saldırı, daha kötü sonucu da beraberinde getirebilirdi. Bu açıdan okullarımızın güvenliğinin daha da arttırılması adına sorumluları göreve davet ediyoruz.‘Bana bir harf öğretenin kırk yık kölesi olurum’ diyen bir medeniyetten, öğretmenini bıçaklayan, döven, darp eden şiddet uygulayan, öğretmenine hakaret eden bir toplum haline dönüşmesi kaygı vericidir. Öğretmenleri değersizleştiren ve hedef tahtasına oturtan yaklaşımlar ile öğretmenleri huzursuz eden darp ve yaralama hadiseleri sadece eğitimcilerin değil, başta Milli Eğitim Bakanı olmakla birlikte bütün toplumun ortak sorunudur. Bu tür magandalara karşı herkes tepkisini göstermelidir.” İfadelerini kullandı. 

Milli Eğitim Bakanlığına seslenen Çuçi son olarak  “Milli Eğitim Bakanlığı’na da şiddet olaylarında sessiz kalmamaya ve öğretmeninin yanında olduğunu göstermeye davet ediyoruz.” Diye kaydetti. (Veysi Demirci- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir