• DOLAR 32.59
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2495.732
  • ...
Van TSO Atsushi Miyazaki`yi unutmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN -  Van’da 23 Ekim 2011 depreminin ardından Japonya’dan gelen yardım ekibinde yer alan ve 9 Kasım’daki depremde yıkılan bir binanın altında kalarak yaşamını yitiren Atsushi Miyazaki’nin adı  Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonuna verildi. 

“Atsushi Miyazaki örnek bir insandı”

Konuya İlişkin açıklama yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Atsushi Miyazaki’nin örnek bir insan olduğunu, sadece Van’da değil tüm Türkiye’de şükranla anıldığını dile getirerek “Atsushi Miyazaki Türkiye’de büyük küçük herkesin tanıdığı, takdir ve şükranla adını yâd ettiği biri haline gelmiştir. Bugün sadece Van’da değil Türkiye’nin birçok farklı ilinde Atsushi Miyazaki’nin ismi çeşitli eğitim merkezlerine ve parklara verilmiştir. Dileğimiz Saygıdeğer Atsushi Miyazaki’nin örnek yaşamı Japon ve Türk halklarının birbirlerine olan sevgisinin sembolü olmasıdır. Şehrimiz adına deprem sonrası yapmış olduğu çalışmalardan dolayı şükranlarımızı sunarım.” ifadelerini kullandı.

Takva insanlık vazifesi uğruna çok uzaklardan ülkemize gelerek topraklarımızda can veren Miyazaki için yaptıklarının az bile olduğunu belirterek, “Üzücü olayın ardından Van’dan Japonya’ya dostluk köprüsü kuruyoruz” dedi.(Hacı Yılmaz İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir