• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bitlis Dernekler Federasyonu BTSO`yu ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis Dernekler Federasyonu Başkanı Yaşar İzsiz,  Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) başkanlığını ziyaret etti. Bitlis Dernekler Federasyonu Başkanı ve beraberindeki heyeti,  Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan makamında kabul etti.

Burada yapılan kısa bir görüşmenin ardında heyet, Bitlis merkezini gezdi. Daha sonra özel bir otelin toplantı salonunda verilen akşam yemeğinde bir araya gelindi. Gezilerinin amacı hakkında bilgi veren Bitlis Dernekler Federasyonu Başkanı İzsiz, memleketlerini hizmet etmek için bir diyalog kurmaya çalıştıklarını söyledi. 

Dernek başkanlığına yeni seçildiğini belirten İzsiz, Bitlis’in dışında kalan Bitlislilerin bir çatı altında toplayarak sorun ve sıkıntılarına çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydetti. 

İzsiz  sözlerine devamla, “ Aralık 2013 tarihinde seçime girdik. Seçimi kazanarak Bitlis Dernekler Federasyonu(BİDEF) başkanlığına getirildim. İstanbul’da 80 tane derneğimiz var. Bu derneklerimizin yaklaşık 250 bin üyesi bulunmaktadır. Bizler devir aldıktan bu yana federasyon bazında 10 yılda yapılmayan çalışma ve projeleri 4-5 ay gibi kısa bir süre içerisinde ekibimizle birlikte yaptık. 

İstanbul da 3 hastaneyle görüştük. Göğüs hastanesi dahil olmak üzere Türkiye’nin her tarafında geçerli olup, Bitlis kimliği taşıyan her kes Türkiye’nin her yerinde gittiği hastanede yüzde 25-30 indirimle, hata check up  ücretsiz olarak muayene olma imkanını sağladık. Sadece İstanbul ile sınırlı kalmayıp, Türkiye’nin her yerinde bulunan Bitlislilere ait dernekleri bir araya getirip, Türkiye federasyonunda birinci sıraya yerleştirmeyi düşünüyoruz.” İfadelerini kullandı. 

Kendilerine yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Davut Tezcan, Bitlisin bugüne kadar hak ettiği yerde olmadığını anımsatarak şunları söyledi: “Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugüne kadar elimizden gelen çalışmaları sürdürdük. Bunları yaparken birçok siyasi engellerle karşılaştık. 

Bitlis, bugün her yönüyle istenilen konumda değildir. İşsizlik memleketin en çok göze çarpan sorunların başında gelmektedir. İş istihdamı sağlanacak olanaklar olmadığı gibi, var olanlar dahi kapatıldı. En çok göç veren illerin başında gelmekteyiz.  Son 10 yıl içerisinde Bitlis ilimizde uyuşturucu kullanma oranları hızlı bir şekilde artarken; uyuşturucu kullanma yaşı da düşmektedir.” 

Bitlis’in bir inanç turizm merkezi haline getirilmesi gerektiğini kaydeden Tezcan, “Bitlis büyük alimlerin yetiştiği bir kenttir. Fakat bugün bu kentte yaşayan insanların çoğu burada yetişen alimleri tanımıyor. Yeterli bir tanıtımı yapıldı. İnanıyorum ki, çözüm süreci sekteye uğramadan sürerse, silahlar süserse,  öz yaşları dinse, bu coğrafyada kardeşlik, huzur ve barış ortamı sağlansa; ilimiz ekonomiden sağlığa, eğitimden kültüre, istihdamdan büyümeye her yönüyle gelişecektir.” İfadelerini kullandı. 

Tezcan, Bitlisli olup dışarıda yaşayan iş adamlarının, STK’ların ve Bitlis sevdalılarının sürekli olarak Bitlis’e gelmelerini istedi. 

Katılımcılar Bitlis’in sorunlarını her yönüyle masaya yatırarak, fikir alışverişinde bulundular. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir