• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Hırsızlık çetesi  vatandaşları bezdirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır’da son günlerden artan hırsızlık vakaları vatandaşları adeta canından bezdirdi. Hırsızlık olayları için gerekli tedbirlerin alınmadığını öne süren vatandaşlar polislere tepki gösterdi.

Bağlar semtinde son günlerde özellikle motosiklet hırsızlığında büyük artışın olduğu belirtilirken hırsızların yakalanmamasına tepki gösteren vatandaşlar, asayiş birimlerini suçladı. 

Geçtiğimiz Cumartesi günü bisikletinin çalındığını ifade eden Ercan Şenol adlı esnaf, hırsızların tespit edilmesine rağmen yakalanmadığını söyledi. Şenol,  “Cumartesi günü bisikletim çalındı ve bisikletimi çalan kameralara takıldı. Kameraya takılan hırsızın yüzü net olarak görünmesine rağmen halen yakalanmamış olmasına anlam veremiyorum.”dedi.

Polisler kendilerine buradaki hırsızlıkları yapanların bir ekip olduğunu ve bunları yakalayamadıklarını söylediğini ifade eden Şenol, “Bu bölgede 4 seferdir hırsızlık vakası oluyor ve yapılan bu hırsızlık vakalarını polisler de biliyor. Hatta polisler kendileri bize diyor ‘bu bölgede bir motorsiklet ekibi var ve bu ekip her zaman motosiklet çalıyor.’ Hırsızlık yapanın bir ekip olduğunu biliyorlar ve diyorlar ‘biz bunları yakalayamıyoruz.” dedi. 

Yapılan hırsızlıkların tümünün kameraları yansıdığını ve kendilerinin tüm kayıtları polise teslim ettiklerini ifade eden Şenol, “Burada bizim ve komşumuzun bisikleti çalındı. Daha sonra bir emeklinin cebine girip bütün parasını çaldılar. Bu vakaların hepsi de bizim kameralara yansıdı ve bu yansıyan görüntüleri de buraya gelen yetkililere teslim ettik. Polisin eline bu kadar görüntü vermemize rağmen hırsızların yakalanıp yakalanmadığı ile ilgili halende herhangi bir bilgi almadık.” ifadelerini kullandı. 

“Hırsızlar yakalanmadıkları için cesaretleniyorlar”

Şenol son olarak, “Hırsızlık yapanların hiçbiri korkmuyor ve korkuları olmadan çok rahat bir şekilde hırsızlık yapıyorlar. Bu kadar rahat hırsızlık yapılması hırsızların şimdiye kadar yakalanmaması ve yakalanmadıkları için cesaret almalarından kaynaklanıyor. Burada yapılan hırsızlık vakasının üzerinde yaklaşık bir hafta geçmesine ve hırsızlık yapanın kameralarda yüzünün açık bir şekilde görünmesine rağmen bu hırsızların hiç biri halen de yakalanmadı.” diyerek tepki gösterdi. (Ali Adiyaman-Hasan Önalan/İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir