• DOLAR 32.586
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2411.723
  • ...
Hamas ve Fetih anlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Azzam El-Ahmed, Kahire ve Doha`da imzalanan anlaşmaları hayata geçirerek bölünmüşlük halini sona erdirmek için milli bir irade sergilenmesi gerektiğini söyledi.

Azzam El-Ahmed, Filistin Başbakanı İsmail Heniyye`nin konuşmasını takdir ederek Heniyye`nin söylenebilecek her şeyi söylediğini belirtti ve bölünmüşlük halinin sona erme vaktinin gelmiş olmasından duyduğu sevinci ifade etti.

Ramallah`tan Gazze`ye giden beş kişilik uzlaşı heyetinin Heniyye`yle görüşmesi sırasında Filistin halkının birlik ve bütünlüğünün Filistin dağları gibi sağlam ve Filistin toprağı gibi kutsal olduğunu bildiren El-Ahmed, hiç kimsenin Filistin halkının birlik ve bütünlüğünü sona erdiremeyeceğini söyledi.

Gazze`deki görüşmelerde hükümetin teşkilinin ve seçimlerin yapılmasının ele alınacağını belirten El-Ahmed, "En önemli nokta Filistin Kurtuluş Örgütü`nü Etkinleştirme Komitesi`nin yeniden toplanarak görevine başlaması ve Hamas ve İslami Cihad`ın örgüte katılmasıdır" dedi.

Uzlaşı hükümetinin kurulmasından sonra genel havanın birlik ve bütünlük yönünde değişeceğini tahmin ettiğini söyleyen El-Ahmed, uzlaşı için yeni baştan görüşmelere başlamaya gerek olmadığını ve daha önceki görüşmelerde epey yol kat edildiğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir