• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Alparslan 2 Barajı ve Hes projesinin sosyal etkileri değerlendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Alparslan 2 Barajı ve hes projesi sosyal etki değerlendirme çalıştayı yapıldı. Elektrik şirketleri temsilcilerinin de katıldığı çalıştayda projenin olumlu ve olumsuz yönleri değerlendirildi. 

Muş Özcanlar Oteli toplantı salonunda, Alpaslan ll Projesinin olumsuz etkilerini en aza indirgemek ve olumlu etkileri artırmak amacıyla yapılan toplantıya, SRM Danışmanlık ve Enerjisa A.Ş şirketleri de katıldı. Firma temsilcilerinin Alparslan ll Barajı ve HES Projesinin sosyal etkisine yönelik görüş ve önerileri alındı. 

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Muş İli’nin en büyük özel sektör yatırımı olduğu ifade edilen Alparslan ll Projesinin, sosyal açıdan birçok fayda oluşturacağı gibi gerek inşaat döneminde gerekse işletme döneminde, baraj memba ve mansabında ve barajın üst kotlarında bir takım olumlu veya olumsuz etkileri ortaya çıkartılabileceği belirtildi.

SRM Danışmanlık tarafından Projenin sosyal etkilerini değerlendirmek üzere toplanıldığı ifade edilen eçıklamada, projeler ile ilgili  bir ön çalışma yapıldığını ve bu ön çalışmanın bulgularının ilgili kurumumlarla  paylaşılacağı belirtildi.

Yetkililer, ileriki süreçte projelerle ilgili çalışmaların arttırılacağını ifade söylediler. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir