• DOLAR 32.597
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2498.673
  • ...
Solhan belediyesinin 6 milyon TL borcu var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, belediyenin kredi ve kamu kurum borcunu ile halktan tahsil edilemeyen alacaklarını açıkladı. Verilere göre, belediyenin kredi ve kamu ve firmalara 6 milyon 300 bin TL borcu bulunurken, vatandaştan bir milyon 250 bin TL alacağı bulunuyor.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz`ın Solhan Belediyesini ziyaretinde brifing veren Solhan Belediye Başkanı Yıldız, belediyenin İller Bankasına olan borcunu, resmi kurum ve firmalara olan borcu ile belediyenin tahsil etmesi gereken rakamları açıkladı.

İller Bankası tarafından belediyeye her ay ortalama 520 bin TL tahakkuk ettirildiğini belirten eden Yıldız, “Bunun 190 bin TL’si daha önce alınan kredi borcu karşılığında kesilmektedir. Belediyemize aylık ortalama 330 bin TL İller Bankası tarafından gönderilmektedir. Belediyemiz, Emlak, su, çevre temizlik vergisi ve diğer gelirlerden ortalama aylık 60 bin TL gelir elde etmektedir.” dedi.
Belediyenin aylık giderinin 250 bin TL olduğunu belirten Yıldız, “İçme suyu, mini terminal ve kültür merkezi için İller Bankası’ndan alınan kredinin 6 milyon TL`si kalmıştır. Bu kredi her ay düzenli olarak belediyemizin İller Bankası hissesinden düzenli olarak kesilmektedir. Belediyemizin bugün itibariyle resmi daire ve firmalara toplam borcu 300 bin TL’dir. Belediyemizin önceki yıllardan tahakkuk edilen ve tahsil edilmeyen bir milyon 250 bin TL emlak, su, çevre temizlik vergisi ve diğer gelir alacağı bulunmaktadır." şeklinde konuştu.   (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir