• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...

DİYARBAKIR  -  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanan proje ile il özel idaresinden sağlanan kaynaklarla Diyarbakır Karpuzunu Koruma ve Yetiştiriciliğini Geliştirme projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü,  Diyarbakır karpuzunu üreten çiftçilere gübre desteği verdi.

 

Destek olarak dağıtılan gübre dağıtım programına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan, karpuz üreticilerine gübreyle ilgili kısa bir bilgilendirme yaparak Diyarbakır için karpuz üretimin önemine değindi.  Ertan, programları gereği daha sonra karpuz üreticilerine 31 ton gübre dağıtılacağını belirti.

 

Bilindiği üzere; 2014 yılından itibaren Diyarbakır Karpuzunu koruma ve yetiştiriciliğini geliştirme projesi kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak Diyarbakır karpuzunu üreten çiftçilere gübre desteği veriliyor. Üreticilerin 2014 yılı üretim sezonunda 546 dekar olarak ekiliş yapacaklarını beyan ettikleri Sivritepe,  Aslanoğlu, Salat, Erimli ve Tepe köylerinde karpuz alanlarında kullanılmak üzere Ticari Gübre dağıtımı gerçekleştirildi.

 

Çiftçi aileleriyle birlikte toplam 168 kişinin istifade edeceği gübre desteğinde, Karpuz yetiştiriciliğinde ihtiyaç duyulan gübre çeşitleri yer alıyor. Dağıtılan gübrenin karpuzun iriliğini ve aynı zamanda kalitesini artırarak çatlamayı önlemeye yönelik gübreler olduğu ifade edildi. Dağıtım Tarım Kredi Kooperatifince yapıldı. (İLKHA)