• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Haydi kitap okumaya!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Diyarbakır Sur ilçesinde faaliyet gösteren özel bir okul tarafından düzenlenen etkinlikte 2 bin kişi kitap okumak için bir araya gelerek kitap okumanın önemini yaşayarak dile getirdiler.

 

Öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan birliktelikte güzel anlar yaşanırken, 15 dakika süren kitap okuma etkinliği sonrası alanda toplanan kitapların Çınar ilçesine bağlı bir köye gönderileceği belirtildi.

 

Türkiye'de kitap okuma seviyesinin çok düşük olduğunu belirten okul müdürü Ahmet Aybak, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği kitap okumanın önemine dikkati çekmek amacıyla düzenlediklerini söyledi.

 

Etkinliklerinin temelinde bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu düşünerek hayata geçirdiklerini ifade eden Aybak, "Diyarbakır'da herkesin kitap okumasını arzu ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda kitap okuyanların sayısını artırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedafliyoruz. Ayrıca burada okunan kitapları, Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştükten sonra Çınar'ın bir köyüne hibe edeceğiz. Köyde de kitap okuma etkinliği düzenleyeceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir