• DOLAR 32.548
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2438.136
  • ...
Beşiri Anadolu Lisesi kutlu doğum düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Beşiri Anadolu Lisesi Peygamber Efendimizin dünyaya teşrifinin 1443.yıldönümü münasebetiyle kutlu doğum programı düzenledi. Okulun kapalı spor salonunda saat 13.30'da başlayan programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 

Program Muhammed Fadlullah Barlak hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Sunuculuğunu Köy Der üyesi Rıdvan Yetiş'in yaptığı program Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahfuz Eren'in açılış konuşmasıyla devam etti.

 

Eren yaptığı konuşmada "Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.v.) karanlıktan çıkan bir nurdur insanlık için bir ışıktır Peygamber  (sav) mümine karşı şefkatli, cahile karşı alim, evinde aile reisi, fakire karşı güven veren, zalime karşı cesaretli bir insandı. O (sav) bizim dünyamızı şekillendiren bir Peygamberdi. Peygamber (sav) sadece sevgi Peygamberi değil, barışı sağlamak için savaşandı.” dedi.

 

Köy Der mevlüthanlarından Rıdvan Yetiş, Ömer Faruk Şen ve Mücahit Oğur’un okuduğu mevlidin ardından Köy Der Rehber İlahi Grubu ilahileriyle öğrencileri coştururken 8. sınıf öğrencilerinden Hatice Havva Kaya kendi hazırladığı şiiri okudu.

 

İzzet ve şeref ancak İslamla olur

Programda konuşan Siyer Araştırmacısı  Murat Güneş, "Peygamber efendimiz diri diri gömülen kızlar için umuttu, köleler için bir umuttu lakin kızlar ve köleler onunla hürriyetlerine kavuştular. Köleler bir hayvan gibi kullanılıyorlardı. Bilal'i Habeşi bir köle iken İslam’la Hz. Muhammed ile şeref buldu ve İslam beldesine vali oldu. Sevgili öğrenciler iyice düşünün izzet ve şeref ancak İslam’la olur. Bizler Peygamberin sünnetinden ve dininden el çekersek delalete düşeriz. Allah'u Teala başımıza musibet  yağdırır ve onun için Peygamberin sünnetine sımsıkı sarılalım." ifadelerini kullandı.

 

Program okunan ilahilerin ardından son buldu.(Kenan Önder-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir