• DOLAR 32.349
  • EURO 35.124
  • ALTIN 2303.182
  • ...
Böyle bil, ona göre adımını at diyen sistem!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’de kutlu doğum haftası düzenlemek, yetim ailelere yardım etmek, ülke insanını bilgilendirme adına ifşa edilen seminerler, camide şehid edilen Müslüman Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılmak hep yasak! Bunlara dikkat edin(!) Hele Mekke Fethi deyip geçmeyin ve geceler düzenleyerek kutlamaya kalkışmayın, ömrünüzün son deminde 150 senelik bir hapis hayatıyla karşılaşabilirsiniz Türkiye’de! Birde buna Hz. Hüseyin’i (r.a) anmak için kerbela tiyatroları ifşa etmeye çalışmak daha da korkunç bir durum söz konusu olabilir sizin için… Hatta sadece İslamî değerlere sahip çıkan bir STK’ya üye olmanız bile bu cezayı almanız için kafidir.

Tüm bu korkunç yasaklar Müslümanların genel nüfusu :%99’a ulaşmış bir ülkede yapıldığından söz ediyoruz. İlginç değil mi? Bu ülkede dayatılan sadece bunlarla mı sınırlı? Tabi ki değil. Hangisini ele alalım, nerden tutsak demeyin, tuttuğunuz yer elinizde kalır. Adalet divanının(!) öyle bozulmuşluğun, kokuşmuşluğun had safhada olduğu bir yerde nesinden tutulabilir ki? Bilinen tek bir şey değerlerden söz edildiğinde külfet gereken bir yerdeyiz.

İsrail bebeleri katleder, hükümet İsrail’e yüklenir. STK’lar İsrail zulmünü kınama adına, İsrail zulmünü durdurması için, tepki verme adına meydanlara iner, basın açıklamaları, mitingler düzenler, birde bakarsınız şaşırtıcı bir durum. İsraili telin gerekçesiyle cezaya çarptırılmışsınız! Hem de saldırının nerden geldiğini bilmeden! Sonra düşünmeden edemeyeceksiniz. Yoksa cezayı kesenler, kendilerini kınadığımız, boykot ettiğimiz ve lanetlediğimiz İsrail mi? diye düşünürsünüz. Kim bunlar ve kimin adına buradalar diye derin derin tefekküre dalarsınız. Ama ne fayda düşüncelerinize de yasak konulduğunu anımsarsınız.

Sonra çocuk sahibisiniz, çocuğunuzun Hz. Fatıma’ya, Zeynep’e, Aişe’ye, Sümeyye’ye, Asiye’ye benzemesini, model olarak sadece onları örnek almalarını istemenizde pek bir şeyi ifade etmiyor bu ülkede. Çünkü okula Aişe’nin, Fatıma’nın giydikleri kıyafetlerle almazlar bu ülkede.

Sonra çocuğunuz erkek ise; Ali’ye, Enes’e, Zeyd’e benzemesini de arzulayamazsınız. Çünkü Türkiye statükosu sadece eylemlerinizi ipoteğine almamış, aynı zamanda düşüncelerinize, isteklerinize de ipotek koyduğunu varsayıyor.
Sonra insanları fıtratına yani özüne çağırmaya kalkışmak, Fatıma’nın dinine tabi olmuş bir mü’mine’nin, Fatıma gibi yaşaması gerektiğini, en azından kendine karşı dürüst davranması, kendisine karşı yalancı konumuna girmekten sakınması adına söz söylemeniz, sözünüz 150 senelik hapsinize dönüşebilir. Tabi dönüştükten sonra bununla da kalmaz. Sadece sizi cezalandırmakla tatmin olmazlar artık. Birde ailenizi cezalandırma adına da bir şeyler yapma gereksinimi duyarlar ve memleket memleket cezaevlerine sürerler.

Sonra istediğiniz kadar bu zulümdür deyin, istediğiniz kadar bunu ne yer kabul eder, ne de gök deyin hiç fark etmez. İşiten kulaklar bulma adına ‘bu ülke insanı dehşetli sıkıntılar yaşıyor zaten’ cevabını almaktan başka bir şey alamazsınız. O yüzden; ne Adalet Bakanlığınızdan, ne Reisi Cumhurunuzdan, ne de ülke idaresini elinde tutan hükümetinizden bir karşılık bulabilirsiniz! Ülke vampirleri ısırdıysa kolunuzdan, kaptırmışsınız tüm hayatınızı demektir. Somut bir örnek mi? Alın işte!

Tarih: 07-08-2011 Çarşamba;
Yasal faaliyetleri suç olarak gösterilip toplam 150 yıl hapis cezasına çarptırılan 18 İhya Der üyesinden 5`i tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Haklarında tutuklama kararı çıkartılan İhya Der üyelerinden Av. Mahmut Şahin,YavuzÖner,NecatiKarataş,Harun Ayaş ve Mehmet Susatan tutuklandı.

Tutuklanan STK üyeleri emniyet ekipleri tarafından savcılıktan alınıp Elazığ E Tipi Cezaevine gönderildi.

Yasal faaliyetleri nedeniyle STK üyelerinin ağır cezalara çarptırılması, kamuoyu tarafından büyük bir hukuk skandalı olarak değerlendirilmiş ülkenin dört bir yanında sözkonusu karar protesto edilmişti.

İşte İhya Der üyelerinin cezalandırılmasına gerekçe olarak gösterilen suçlar:
1. 04.04.2009 tarihinde Kutlu Doğum Haftası Düzenlemek
2. 10.01.2009 tarihinde Hz. Hüseyin ve Kerbela tiyatrosu
3. 28.12.2008 günü İzzet Paşa Camiinde Filistinliler için gıyabi Cenaze Namazı Kılmak
4. 08.03.2011 tarihinde İstasyon Meydanında Kutlu Doğum Etkinliğine Katılmak
5. 23.01.2009 tarihinde Palu İlçesinde Filistin`e Destek Eylemi Organize Edip Katılmak
6. 31.12.2008 tarihinde Mekke`nin Fethi Gecesi Organize Edip Katılmak
7. 19.04.2009 tarihinde Ergani Kutlu Doğum Etkinliğine Katılmak
8. Kurban bayramında kurban eti dağıtmak, dergi ve gazete satışı yapmak, komisyonlar kurmak
9. Dernekte haftalık seminerler düzenlemek.

Mehmet ÖZ / Doğruhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir