• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...
Çocuk ve engellilere özel diş polikliniği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 12 yaş altı çocuklar, görme engelliler ve engelli vatandaşlar için kendi bünyesinde özel olarak tasarlanan diş polikliniklerini Batman Valisi Yılmaz Arslan’ın katılımıyla yapılan törenle açtı.

 

Açılışa Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu ve davetliler katıldı. Kurdele kesiminden önce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Elif Kılıcıkan, Arslan’a yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra, Batman Valisi Yılmaz Arslan’la beraber kurdeleyi kestiler. Arslan, poliklinikleri hayırlara vesile olmasını diledi.

 

Açılışın ardından bir konuşma yapan Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, “Hastanemize engellilerimiz geldiği zaman hiç kimseden yardım almadan kendi başlarına hizmet görebileceği şekilde poliklinik dizayn edildi. Bir polikliniğimiz fiziksel engelillere yönelik, geldiği zaman kendi tekerlekli sandalyesinden inmeden hizmet alabileceği bir şekilde düzenlendi. Diğer polikliniğimizde görme engellilerine yönelik, hastanemizin girişinde sesli hastane haritasına uyarak, kimseden yardım görmeden kendi polikliniğine gidip hizmet görebileceği şekilde düzenlendi. Yine 23 Nisan hediyesi olarak ta 12 yaş altındaki çocuklarımıza yönelik bir pediatri kliniği açtık. Burada tüm çocuklar diş macunu ve diş fırçası hastane tarafından veriliyor. Çizgi film eşliğinde, bekleme sırasında da çocuk oyun alanında oynayabilecek eğlenebilecek şekilde dizayn edildi. Batman’a, tüm çocuklara ve engellilere hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Elif Kılıcıkan ise, “Bu poliklinikleri yapmamızda emegi geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

 

Polikliniği açanlara teşekkür eden Enes Baran Yardım, “Allah razı olsun doktorlarımızdan, çizgi film oynatılıyor. Dişlerimizi muayene ediyorlar. Dişlerimiz çekiyorlar hiçbir şey hissetmiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Açılış töreni verilen kokteylden sonra sona erdi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir