• DOLAR 32.523
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2421.522
  • ...
`Eksik aşıları ve aşısızları tamamlama hedefindeyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, “9. Avrupa Aşı Haftası” münasebetiyle yazılı basın açıklaması yaptı.

Yaptığı açıklamada, ülkede 1985 yılından bu yana yürütülen Genişletilmiş Bağışıklama Programı kapsamında başarılı çalışmaların yapıldığını belirten Acar, “Aşılama kapsayıcılık hızları gittikçe yükselmiş bağlı olarak aşı ile korunulabilir hastalıkların morbidite (hasta olma oranı) ve mortalite (ölüm) hızlarında belirgin düşüşler olmuştur. Ulaşılan Genişletilmiş Bağışıklama Programı hedeflerimizin sürdürülmesi için aşılama hizmetlerinde çalışan sağlık personelinin bilgilendirilmesi, toplumun aşılama konusunda farkındalığının arttırılması çalışmalarına devam edilmesi her zaman önem taşımaktadır.” dedi. 

Aşı Haftası nedeniyle çocukların aşılarının tamamlanması ve erişkinlerde de aşılanma talebinin artırılmasının hedeflendiğini ifade eden Acar, “22-26 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 9. Avrupa Aşı Haftası etkinlikleri ile aşılama konusunda sağlık personelinin duyarlılığının ve toplumun farkındalığının arttırılması yolu ile öncelikle kızamık ve polio eksik aşılı ve aşısız 5 yaş altı çocukların aşılarının tamamlanması ve erişkinlerde de aşılanma talebinin artırılması hedeflenmektedir. Eksik aşılı olan ve polio (çocuk felci) aşı kampanyası kapsamında aşılanmayan 0-59 ay bebeklerin aile sağlığı merkezlerini ziyaret etmeleri hedefimizin gerçekleşmesi için büyük önem arz etmektedir.” diye konuştu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir