• DOLAR 32.562
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.388
  • ...
Diyarbakır`da tarihi mekânlar restore ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Tarihi mekânları yerinde inceleyen Diyarbakır Valisi  Mustafa Cahit Kıraç, mevcut eksikliklerin giderilmesi yönünde çalışmaların başlatılacağını söyledi.Vali Mustafa Cahit Kıraç’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran ve İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Tevfik Arıtürk de incelemelerde bulundu.

İlk olarak Çifte Han’da incelemelerde bulunan Vali Kıraç buradaki işletmecilerden tarihi mekân hakkında çeşitli bilgiler aldı. İşletmeciler tarihi mekanda yapılması düşünülen restorasyon çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Daha sonra Paşa Hamamına geçen Vali Kıraç buradaki esnaflarla bir süre sohbet ederek esnafın sıkıntılarını dinledi. Esnafın sıkıntılarının giderileceğini söyleyen Vali Kıraç, Paşa Hamamı hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra Parlı Safa  Camiinde  incelemelerde bulunmak üzere tarihi mekandan ayrıldı. 

Tarihi camiyi gezen Vali Kıraç buradaki eksikler hakkında yetkililerden bilgi alarak mevcut eksikliklerin giderilmesi yönünde çalışmaların başlatılacağını söyledi. Tarihi camiden ayrılarak Cemil Paşa Konağına geçen Vali Kıraç buradaki çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Kıraç buradaki esnafla bir süre sohbet ettikten sonra alandaki çocuklarla fotoğraf çektirerek tarihi mekandan ayrıldı. (İLKHA)

           

Bu haberler de ilginizi çekebilir