• DOLAR 32.549
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.423
  • ...
`İslam`da misafirperverlik` konulu konferans
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 38. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında saat 14.00’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından “İslam’da misafirperverlik” konulu konferans verildi. Konferansa Prof. Dr. Ahmet Ağırakça konuşmacı olarak katıldı. 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan konferansa Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, İl Müftüsü Hasan Çağlar, AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, İl Kültür ve Turizm Müdürvekili İhsan Aslanlı ve vatandaşlar katıldı. 

İl Vaizi Murat Kurt’un moderatörlüğünü yaptığı programda Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, “İslam’da misafirperverlik” konulu bir konuşma yaptı. 

Bir eve misafir gidenlerin Peygamberimizin uyarılarına dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Ağırakça, misafirin bir evde üç günden fazla kalmaması gerektiğini belirtti. Ahirete inanan insanların da kenisine misafir gelenlere ikramlarda bulunması gerektiğini ifade eden Ağırakça, misafiri evinde barındırmanın çok hayırlı olduğunun altını çizdi.

Misafirin Allah’ın insanlara gönderdiği bir nimet olduğunu vurgulayan Ağırakça, “Misafire Allah’ın bize gönderdiği bir kimse olarak bakmamız lazım. Misafire bakıldığı takdirde o insana bir ecir verilir. Evimize gelen misafire karşı güler yüzlü olmamız gerekir. Misafire karşı saygılı olmamız lazım. Misafirin yanında fısıldaşmamamız gerekir. Misafirin yanında evdekilerle tartışmamamız lazım. Misafire değer verilmesi, ona iş yaptırılmaması lazım. Misafirimiz evimizden gittiği zaman da onu güler yüzle uğurlamamaz gerekiyor. Bunlar İslam’ın bize emrettiği şeylerdir.” dedi.

Yapılan konferansın ardından İl Kültür ve Turizm Müdürvekili İhsan Aslanlı, Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’ya hediye takdim etti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir