• DOLAR 32.603
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2504.771
  • ...
`Her şeyin başı sağlık, sağlığın başı aşı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin’deki ‘9. Avrupa Aşı Haftası’ etkinlikleri kapsamında bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi’nin 2005 yılında aşılamanın desteklenmesi için ‘Avrupa Aşı Haftası’ yapılmasına karar verildiği ve Avrupa Aşı Haftası’nın Ekim 2005 tarihinde kutlanmaya başlandığı hatırlatıldı. 

Açıklamanın devamında, 22 – 26 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenmesine karar verilen ‘Avrupa Aşı Haftası’nda ana temanın aşılama konusunda sağlık personelinin duyarlılığının ve toplumun farkındalığının arttırılması yolu ile 5 yaş altı eksik aşılı ve aşısız çocukların aşılarının tamamlanması ve erişkinlerde de aşılanma talebinin arttırılması olduğunun altı çizildi. 

Açıklamada son olarak, “Yine çok önemli bir çocukluk çağı bulaşıcı hastalığı olan poliomiyelit (çocuk felci) hastalığına karşı dünya genelinde yaygın aşılama çalışmaları yapılmış ve hastalık yok edilme aşamasına getirilmiştir. Ülkemizde kızamık hastalığını yok etmeye yönelik bir program başlatılmış, 2003–2005 döneminde 9 ay–14 yaş grubundaki çocuklar ek kızamık dozu ile aşılanmıştır.” ifadelerine yer verildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir